سردار منتظرالمهدی: اگر گشتهای ارشاد نبود، وضع حجاب بدتر از الان میشد
«دین آنلاین» با این عناوین اقتباسی، روزنامه «اعتماد» را مرور کرده است: «مصباحیزدی: خداوند به برکت اسلام و رهبری حضرت امام و رهبر انقلاب کشور را در غالب موارد بینیاز کرد/ تصمیمسازان و تصمیمگیران توجه ندارند خطر فرهنگی خطرناکتر از خطر مادی است»، «مصطفی ایزدی: تا اواسط دوره قاجار، هیچ پیشوندی چون آیتالله، آیتالله العظمی و ثقهالاسلام والمسلمین نبوده است/ القاب گویای مقام علمی یک چهره مذهبی، آورده تاریخ معاصر و فاقد چندان اعتباری است/ نام بردن از تعدادی آیت الله در اخبار سیما و استفاده از کلمه «آقای» برای رییس مجمع تشخیص مصلحت، دور از انصاف است»، «رییس مرکز پژوهشهای مجلس: به قانون جدیدی در حوزه حجاب نیاز نداریم / سردار منتظرالمهدی: اگر گشتهای ارشاد نبود، وضع حجاب بدتر از الان میشد» و «ناطقنوری: کسی را نه به صورت بالقوه و نه به صورت بالفعل برای جانشینی رهبری متصور نیستیم»
روزنامه اعتماد در صفحه ۲، به تازه ترین انتقادات آیتالله مصباحیزدی پرداخته و در توصیف سخنرانی های اخیر وی نوشته است:
«اینبار انتقادها شکل دیگری به خود گرفته است. آیتالله مصباحیزدی پس از یک دوره یک ماهه که انتقادهای سربسته از تلاش مسوولان برای رفع تحریمها داشت و پس از یک دوره هشت ساله حمایت از دولت سابق از افزایش قیمتها، بالا رفتن نرخ تورم و بیتوجهی به مسائل فرهنگی انتقاد کرد. آیتالله مصباحیزدی که این روزها سخت در حال ساماندهی بخشی از اصولگرایان نزدیک به خود برای حضور در انتخابات مجلس است اینبار ترجیح داده برخلاف چند وقت اخیر که تذکرات سربسته میداد به صورت جدیتر و با جزییات بیشتری انتقاد کند. انتقاداتی که به نظر میرسد دامنه مدتدارتری داشته باشد. آیتالله مصباحیزدی برخلاف روالی که در هشت سال دولت سابق داشته اعلام کرد که کشور از هر طرف به وسیله تحریمهای اقتصادی در هجوم است. او در عین اینکه از شرایط اقتصادی انتقاد کرده از اینکه چرا دولت همهچیز را در نان و آب دادن به مردم میبیند نیز سکوت کرده است.
در بخشی از سخنان آیت الله آمده است:
– کشور ایران از هر طرف به وسیله تحریمهای اقتصادی، علمی و دفاعی مورد هجوم است اما خداوند به برکت اسلام و رهبری حضرت امام و رهبر انقلاب کشور را در غالب موارد بینیاز کرد؛ آنچه سبب پیروزی بر دشمنان میشود خدمات فرهنگی است.
– دشمن بالاترین تلاش خود را برای از بین بردن فرهنگ صرف میکند، دشمن از همان زمان پیروزی انقلاب فهمید که برای جلوگیری انقلاب باید فکر انقلابی از ملت گرفته و ارزشهای ملت را تغییر دهد که متاسفانه موفقیتهایی به دست آورده است.
– آنچه مایه خسارت و تاسف است تصمیمسازان و تصمیمگیران هستند که توجه ندارند خطر فرهنگی خطرناکتر از خطر مادی و مالی است؛ حضرت امام به صورت یک نفره در جهان تحول فرهنگی ایجاد کرد، اما کسانی هستند که آگاهانه یا از روی غفلت توجهی به مسائل فرهنگی ندارند.
– امروز جنس و کالایی میخریم به عنوان مثال سه هزار تومان اما این جنس در هفته بعد هشت هزار تومان میشود، پس چگونه گفته میشود که تورم کاسته و تحریمها برداشته شده است؛ انشاءالله که سخن این افراد درست است و عقل ما نمیرسد.
– اگر ما به اندازهای پیشرفت کنیم که یکی از ایالتهای امریکا شویم یا از نظر حمایتی شبیه اسراییل شویم آیا باید راضی شویم.
– اگر فقط مساله مادیت بود زمان شاه هم میتوانستند زندگی کنند همانگونه که برخی گروههای سیاسی ملی گرا میگفتند اگر شاه دست از بلندپروازی بردارد دیگر مشکلی نیست.
– عدهای که خود را برای معنویت آماده کردند از سوی برخی افراد به آنها گفته میشود دست از معنویتبردارید و هر علفی که دوست دارید در آخور خوبی برایتان آماده کردهایم؛ این افراد همین موضوع را نیز دروغ میگویند اما اگر راست هم باشد هدف انسانیت بود.
– در هیچیک از وصیتنامههای شهدا نیامده که برای ارزان شدن نان یا کاهش تورم شهید شده باشند، در وصیتنامه همه شهدا صحبت از حضرت امام، اسلام، انقلاب، تبعیت از رهبر و حفظ ارزشها و دستاوردها است.
– تنها تامین آب و نان مردم هنر نیست، آب و نان جنبه حیوانی انسان است، آنچه انسان را سعادتمند میکند وجهه ارزشی او به شمار میرود؛ نخبگان میتوانند سرنوشت یک کشور را تغییر دهند.
مصطفی ایزدی: تا اواسط دوره قاجار، هیچ پیشوندی چون آیتالله، آیتالله العظمی و ثقهالاسلام والمسلمین نبوده است/القاب گویای مقام علمی یک چهره مذهبی، آورده تاریخ معاصر و فاقد چندان اعتباری است/ نام بردن از تعدادی آیت الله در اخبار سیما و استفاده از کلمه «آقای» برای رییس مجمع تشخیص مصلحت، دور از انصاف است
مصطفی ایزدی در یادداشتی با عنوان «از آقای سرافراز، بعید است» به سیاست های دوگانه صداوسیما حتی در موقع فوت یک مقام حکومتی انتقاد نموده است. در بخش هایی از این یادداشت آمده است:
«وقتی آقای ضرغامی دوره ۱۰ ساله مسوولیت خود بر رسانه ملی را واگذاشت و آقای سرافراز که عمر کاریاش را عموما با رسانه اعم از مکتوب یا صوتی و تصویری گذرانده، جانشین آقای ضرغامی شد، برای بسیاری از دلسوزان مملکت این تصور پیش آمد که تغییری هر چند اندک در شیوه مدیریت سازمان صدا و سیما و انعکاس اخبار و موضوعات سیاسی و فرهنگی پیش بیاید. کاملا پیشبینی میشد که نفر بعد از عزتالله ضرغامی از میان اصولگرایان خواهد بود. اما از آنجا که در حال حاضر انواع و اقسام اصولگرا داریم، انتظار میرفت کسی که میآید، بهخصوص پس از رای مردم به حسن روحانی که از تندرویهای افراطیون دل پرخونی داشته و دارد، راه اعتدال بپیماید و در خطمشی سیاسی و فرهنگی صدا و سیما از تندروی و تکصدایی فاصله ایجاد کند.
با آمدن آقای سرافراز و تغییرات زیادی که در معاونتها و مدیریتهای سازمان گسترده و متنوع صدا و سیمای جمهوری اسلامی داد، تصور پیشین به سمت و سویی واقعی رهسپار شد، اما به مرور اتفاقاتی افتاد که معلوم شد، انتظار از آقای سرافراز انتظاری بیهوده بوده است و در بر همان پاشنه میچرخد.
….
یکطرفه عمل کردن مدیران صدا و سیما در انعکاس اخبار مربوط به درگذشت آیتالله خزعلی بروز پیدا کرد، آن هم بسیار غیرمنتظره. پس از رویداد فوق، مقامات بلندپایه کشوری و لشکری اقدام به ارسال تسلیت کردند. بدیهی است که صدا و سیما نمیتواند همه تسلیتها را بخواند، اما میتواند بدون خط بازی اسامی مقامات را برای بینندگان و شنوندگان رسانه ملی بخواند. این کار را کردند، اما به گونهای که توی ذوق مخاطب میزد. موقع خواندن اسامی مقامات و غیرمقامات روحانی از پیشوند «آیتالله» استفاده کردند. آیتالله آملیلاریجانی، آیتالله احمد جنتی، آیتالله موحدیکرمانی، آیتالله مکارم شیرازی، آیتالله فلان، آیتالله بهمان، حجتالاسلام سید حسن خمینی، حجتالاسلام فلان و در میان این همه آیتالله و حجتالاسلام که نام برد، به نام هاشمی رفسنجانی رسید، گفتند آقای هاشمی رفسنجانی، رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام.
برای راقم این سطور مهم نیست که چه کسی را آیتالله صدا بزنند یا نزنند، اینها همه محصول یک رقابت دوره قاجار است و از آن وقت به بعد وارد ادبیات حوزوی شده است. تا اواسط دوره قاجار، هیچ پیشوندی چون آیتالله و آیتالله العظمی و ثقهالاسلام والمسلمین و… نداریم، بنگرید به کتاب تاریخ: سید کاظم یزدی، آخوند خراسانی، ملا هادی سبزواری، شیخ مرتضی انصاری، ملا احمد نراقی، میرزای شیرازی، سید عبدالله بهبهانی، شیخ عبدالله مازندرانی و امثالهم. پس القاب که میخواهد مقام علمی یک چهره مذهبی را نشان دهد، از آوردههای تاریخ معاصر است که چندان اعتبار ندارد. لذا برایم فرق نمیکند که به هاشمی رفسنجانی بگویند آیتالله یا نگویند. اما ردیف کردن یک سری آیتالله و در میان آنها فقط و فقط از کلمه «آقای» برای رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام استفاده کنند، به دور از انصاف و عین خط بازی است. در واقع موقع فوت یک مقام حکومتی هم صدا و سیما میتواند با افراد و چهرهها برخورد کند. امید است این روش تا حدودی تغییر کند که این شیوه از آقای سرافراز بعید است.»
رییس مرکز پژوهشهای مجلس: به قانون جدیدی در حوزه حجاب نیاز نداریم/ سردار منتظرالمهدی: اگر گشتهای ارشاد نبود، وضع حجاب بدتر از الان میشد
اعتماد در صفحه ۱۳، گزارشی برای انعکاس گفته های سخنگوی ناجا و رییس مرکز پژوهشهای مجلس در یک برنامه تلویزیونی در خصوص طرح صیانت از عفاف و حجاب منتشر ساخته و ذیل عنوان «بودن یا نبودن طرح صیانت از عفاف و حجاب مساله این است» آورده است:
«طرح صیانت از عفاف و حجاب که سال گذشته از سوی نمایندگان مجلس ارایه شد، همچنان محل بحث و بررسی است. مرکز پژوهشهای مجلس در تحقیقی که در این خصوص انجام داده، از ضروری نبودن این طرح سخن گفته، طرحی که به اعتقاد کارشناسان دخیل در این تحقیق، تنها از لزوم تشدید مجازات سخن گفته است.
کاظم جلالی، رییس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی با حضور دربرنامهای تلویزیونی که سردار منتظرالمهدی هم در آن حضور داشت و به بررسی « طرح صیانت از عفاف و حجاب» اختصاص داشت، گفت: «به قانون جدید در حوزه حجاب نیاز نداریم.»
او در خصوص چرایی رد کلیات طرح صیانت از حریم حجاب و عفاف از سوی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی گفت: این طرح دارای ۹ ماده است و باید پرسید آیا بحث حجاب و عفاف در کشور ما به قانون جدید نیاز دارد یا خیر؟ ما ۳۵۰ صفحه قانون درباره حجاب داریم، اما آیا توانستهایم با همین قوانین، اقدامی انجام دهیم؟ باتوجه به قوانین موجود، نظر ما این است که به قانون جدید نیازی نداریم. قانون شفاف است و اینکه ما تصور کنیم مجلس در هر زمانی باید قانونی جدید تصویب کند کار درستی نیست.
مواد ۱، ۵، ۶، ۷ و ۸ این طرح، مواد بحثبرانگیز آن بودند، به شکلی که مرکز پژوهشها در گزارش خود با تمرکز بر این مواد پیش رفته است. موادی که بر تشدید مجازات نقدی و گرفتن تعهد از فرد بدحجاب در اماکن عمومی، جلوگیری از اختلاط زنان و مردان در واحدهای صنفی و ممانعت از اشتغال زنان در ساعات شبانه، به کارگیری زنان آموزش دیده در زمینه تذکر به بدحجابان و لزوم شرکت متخلفان در کلاسهای آموزشی و جریمه واحدهای مسکونی مجهز به ماهواره و برخورد با مدیر ساختمان با جریمه نقدی تاکید دارد.
رییس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی با اشاره به ۹ ماده این طرح افزود: براساس ماده اول این طرح میگوید: راننده و سرنشینان وسیله نقلیهای که کشف حجاب یا روزه خواری کنند، یا اینکه درون خودرو حرکات خلاف عفت انجام دهند، ۱۰۰ هزار تومان جریمه میشوند و اگر آن را تکرار کنند، ۱۰ نمره منفی به راننده داده میشود و خودرو نیز ۷۲ ساعت توقیف میشود. ما میگوییم نباید به جرم بدحجابی به چشم یک تخلف نگاه شود. بدحجابی جرم است نه یک تخلف رانندگی.
وی با بیان اینکه حجاب و عفاف یکی از ضرورتهای جامعه الهی و اسلامی است و کسی در این مورد اختلاف نظر ندارد، گفت: ناجا هم ضابط قانون است و ما نقد عملکرد نیروی انتظامی را هم نداریم، اما باید توجه داشته باشیم که راهبردهای تحمیلی در این حوزه جواب نمیدهد و طرح جدید نیز به سراغ راهبردهای تحمیلی رفته است.
ناجا: نیمی از مردم موافق گشت ارشادند
از سوی دیگر دراین برنامه تلویزیونی سردار منتظرالمهدی، معاون اجتماعی و سخنگوی ناجا، به نتایج تحقیقی اشاره کرد که در آن ۵۰ درصد مردم با ادامهدار بودن گشتهای ارشاد موافقت داشتند.
سردار سعید منتظرالمهدی، تاکید دارد این اقدامات از سوی پلیس، تاثیر مثبتی بر روند حجاب در جامعه گذاشته است. او در این خصوص گفته است: شواهد متقنی وجود دارد که اگر این اقدامات از سوی پلیس انجام نمیشد، وضع بدتر از الان میشد و اقدامات ما بازدارندگی داشته است. البته توجه کنید که نیروی انتظامی در بین ۲۶ دستگاه مسوول، آخرین حلقه است و لازم است باقی دستگاهها نیز وارد عمل شوند.
وی با تاکید بر اینکه ماموری که با بدحجابی برخورد میکند، آموزشهای لازم را درمورد نحوه برخورد و بیانش دیده است، افزود: ماموران آموزش دیده مسوول برخورد با این افراد هستند و در مرحله اول از طریق ارشاد و تذکر موضوع را رفع میکنند و در مرحله بعد برخی محرومیتهای اجتماعی شامل توقیف خودرو و… اعمال میشود، اما اگر فردی بر اقدام خود اصرار ورزد این افراد با حکم دستگاه قضایی به دادسرای انقلاب ارجاع خواهند شد.
۵۰ درصدی که سردار منتظرالمهدی به آن اشاره کرده و خبر از موافقت مردم با گشت ارشاد میدهد، در گزارش مرکز پژوهشها به شکلی دیگر بیان شده است. این گزارش با تاکید بر اینکه تشدید جرمانگاری در چنین فضایی نه تنها باعث کاهش مفسده نبوده، بلکه عملا به گسترش مقاومت در جامعه منجر شده و فضای سیاسی رسانهای را پیرامون طرح پدید خواهد آورد، میگوید: براساس نظرسنجی صورت گرفته در سال ۱۳۹۱، ازسوی شورای فرهنگ عمومی، ۷۱درصد مترددین زن خیابانهای شهر تهران به لحاظ رعایت حجاب، در وضعیت آسیبدار قرار گرفتهاند.
در این تحقیق، آسیب دار، به کسانی اطلاق شده که نسبت به حدود شرعی یا هنجارهای عرفی پوشش و آرایش بیتفاوتند و در عمل این حدود و هنجارها را رعایت نمیکنند. در شرایطی که ۷۱ درصد از مترددین در وضعیت پوششی نامناسب قرار دارند چگونه میتوان از رویکرد جرم انگاری بدون ایجاد مقاومت بهره جست.
این گزارش همچنین با اشاره به میزان موفقیت گشت ارشاد میافزاید: همچنین شاهد دیگر این موضوع، میزان موفقیت طرح گشت ارشاد است. این طرح با وجود مخالفتها و مقاومتهای شدید، اجرا شده و با وجود پیامدهای رسانهای شدید و تلاش در جهت اصلاح شیوههای اجرای آن، حتی نتوانسته است مساله بیحجابهای هنجارشکن را که تعداد آنها بسیار کم است، در سطح معابر عمومی و خیابانها حل کند. به گونهای که اشکال جدیدی از بدحجابی در جامعه پیدا شده است.»
دیگر عناوین منتشر شده در «اعتماد» امروز:
علیاکبر ناطقنوری: امروز کسی را نه به صورت بالقوه و نه به صورت بالفعل برای جانشینی رهبری متصور نیستیم و حتی با فاصله زیاد نیز کسی را شایسته رهبری نمیدانیم.
دو حادثه دیگر برای زایران در مکه/ در حالی که تنها هشت روز از حادثه سقوط جرثقیل در مسجدالحرام و کشته شدن دستکم ۱۰۷ زایر میگذرد، اینبار آتش در یکی از هتلهای مکه به جان هزار زایر آسیایی افتاد. مسوولان کاروان زایران ایرانی نیز از سقوط یک دستگاه پنکه سقفی در صفا و مروه و مصدوم شدن چهار زایر ایرانی خبر دادهاند.
«دین آنلاین» با این عناوین اقتباسی، روزنامه «اعتماد» را مرور کرده است: «مصباحیزدی: خداوند به برکت اسلام و رهبری حضرت امام و رهبر انقلاب کشور را در غالب موارد بینیاز کرد/ تصمیمسازان و تصمیمگیران توجه ندارند خطر فرهنگی خطرناکتر از خطر مادی است»، «مصطفی ایزدی: تا اواسط دوره قاجار، هیچ پیشوندی چون آیتالله، آیتالله العظمی و ثقهالاسلام والمسلمین نبوده است/ القاب گویای مقام علمی یک چهره مذهبی، آورده تاریخ معاصر و فاقد چندان اعتباری است/ نام بردن از تعدادی آیت الله در اخبار سیما و استفاده از کلمه «آقای» برای رییس مجمع تشخیص مصلحت، دور از انصاف است»، «رییس مرکز پژوهشهای مجلس: به قانون جدیدی در حوزه حجاب نیاز نداریم / سردار منتظرالمهدی: اگر گشتهای ارشاد نبود، وضع حجاب بدتر از الان میشد» و «ناطقنوری: کسی را نه به صورت بالقوه و نه به صورت بالفعل برای جانشینی رهبری متصور نیستیم»مرور مطبوعات/ شنبه ۲۸ شهریور / روزنامه اعتماد