به همت نشر لوگوس؛ کتاب «فایده‌گرایی: درآمدی خیلی کوتاه» منتشر شد

کتاب «فایده‌گرایی: درآمدی خیلی کوتاه» تألیف پیتر سینگر و کاتاژینا د لازاری-رادک با ترجمه محمد زندی به همت نشر لوگوس منتشر شد.

فایده‌گرایی همواره مخالفانی داشته است. کارل مارکس، به تمسخر، بنتام را «نابغه‌ای در حماقت بورژوایی» خوانده و فردریش نیچه از فایده‌گرایی – در کنار مسیحیت – با تحقیر به عنوان «اخلاق بردگان» برای «ترسوها، بُزدلان و خوارمایگان» یاد کرده است.

در میان داستان‌نویسان نیز فئودور داستایفسکی، چارلز دیکنز، الیزابت گاسکل و آلدوس هاکسلی مخالفت خود را با فایده‌گرایی در داستان‌هایشان گنجانده‌اند.

برنارد ویلیامز، فیلسوف معاصر بریتانیایی، هجمه‌ای پر طول و تفصیل به فایده‌گرایی را با تأکید بر این جمله خاتمه داد: «آن روز که هیچ چیزی از فایده‌گرایی به گوشمان نرسد نمی‌تواند چندان دیر باشد».

اکنون بیش از چهل سال می‌گذرد از روزی که ویلیامز این سخن را گفت، اما همچنان دربارهٔ فایده‌گرایی زیاد می‌شنویم … امیدواریم که با این کتاب فهم بهتری از فایده‌گرایی به دست بیاورید: اینکه چگونه می‌توان آن را توجیه کرد، چه چیزهایی در فایده‌گرایی ذاتاً ارزشمند تلقی می‌شوند، رایج‌ترین ایرادات به فایده‌گرایی (و بهترین پاسخ‌ها به این ایرادات) چیستند، قوانین چه نقشی برای فایده‌گرایان ایفا می‌کنند و فایده‌گرایی چه کاربردی در مسائل عملی امروز دارد.

فهرست مطالب این اثر:

پیشگفتار مترجم

سپاسگزاری

فصل اول: خاستگاه‌ها

فصل دوم: توجیه

فضل ۳: چه چیز را باید به حداکثر برسانیم؟

فضل ۴: اشکالات

فصل ۵: قواعد

فصل ۶: فایده گرایی در عمل

مطالعات بیشتر و نکاتی درباره منابع

واژه نامه انگلیسی – فارسی

نمایه افراد و اصطلاحات

معرفی نویسندگان و مترجم

پیتر سینگر (- ۱۹۴۶) فیلسوف اخلاق اهل استرالیاست. او علاوه بر تدریس در دانشگاه پرینستون، صاحب کرسی تدریس در مرکز فلسفهٔ عملی و اخلاق عمومی، در دانشگاه ملبورن نیز هست. او متخصص اخلاق عملی است و از منظری سکولار و فایده‌باورانه به مسائل اخلاقی می‌نگرد. به دلیل نشر کتاب «آزادی حیوانات» (۱۹۷۵)، در آن به دفاع از گیاه‌خواری می‌پردازد، شهرت ویژه‌ای یافت.

کاتاژینا د لازاری-رادک فیلسوف (- ۱۹۷۵) فایده‌باور اهل لهستان و استادیار دانشکده فلسفه در دانشگاه لوژ است. او به خاطر همکاری‌اش با پیتر سینگر، فیلسوف اخلاق استرالیایی، معروف است. آن‌ها تلاش کردند تا فایده‌باوری کنش را تبیین کرده، از آن دفاع کنند و راه‌حلی برای مسئله‌ای که هنری سیجویک، فیلسوف قرن نوزدهمی انگلیسی، با عنوان «عمیق‌ترین مشکل اخلاق» ارائه دهند.

محمد زندی مترجم این اثر دارای تحصیلات حوزوی و دانشگاهی است. او فارغ التحصیل کارشناسی ارشد فلسفه و کلام اسلامی از دانشگاه باقرالعلوم (سال ۱۳۹۶) است و کتاب‌های تاکنون منتشرشدهٔ او به قرار زیرند:

فرااخلاق. نوشتهٔ سایمون کرچین، انتشارات کتاب طه.
بزرگ‌ترین فیلسوفان زبان. ویراستهٔ بری لی، نشر نویسهٔ پارسی، ۱۳۹۸.
فرااخلاق امروز. نوشتهٔ مارک ون روژن، انتشارات کتاب طه، در دست انتشار.
پوپولیسم. نوشتهٔ کاس موده و کریستووال روویرا کالتواسر. نشر لوگوس، ۱۳۹۸.

کتاب «فایده‌گرایی: درآمدی خیلی کوتاه» تألیف پیتر سینگر و کاتاژینا د لازاری-رادک با ترجمه محمد زندی به همت نشر لوگوس به بهای ۳۸ هزار تومان منتشر شد.

منبع خبرگزاری مهر
مطالب مرتبط
درج دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.