هیلاری کلینتون هم مسلمانان را نگران میکند
شرق در این شماره از قدیس شدن «مادر ترزا» توسط پاپ فرانسیس نوشته و در کنار انعکاس سخنرانی علیرضا بهشتی در مراسم سالگرد شهید قدوسی، به روایت درد دل دو هنرمند مشهدی اهل موسیقی پرداخته است.
روزنامه شرق در صفحه 20 از قدیس شدن «مادر ترزا» توسط پاپ فرانسیس نوشته و آورده است: «وقتی پاپ او را یک قدیس نامید، ناگهان برخی مخالفان از این ماجرا ابراز شگفتی کردند و اعتراض را به صورت همزمان مطرح کردند. زمانی کسی قدیس اعلام میشود که اتفاقی خارج از عرف و روند معمول را گذرانده باشد، معجزهای اثباتشده داشته باشد و از سال ٢٠٠٧ و پس از مرگ مادر ترزا تابهحال دو بار درمانهای او به وسیله پاپ بهعنوان معجزه تأیید شده؛ چراکه توانسته است یک بار تومور شکم یک زن، یک بار هم تومور مغزی یک مرد را درمان کند و این با هیچکدام از مسائل پزشکی ممکن نیست….»
این گزارش با اشاره به جدید بودن این اتفاق در عالم روحانیت، از قول آسوشیتدپرس نوشته است: «حتی برای پاپ سخت است که مادر ترزا را «قدیس مادر ترزا» بخوانند؛ شاید برای همه ما آسانتر باشد که او را مادر ترزا صدا کنیم، اینگونه او به ما نزدیکتر است.»
علیرضا بهشتی: انسانیت انسان به قدرت تغییر و تحول است
روزنامه شرق در صفحه 2 سخنرانی علیرضا بهشتی در سالگرد شهید قدوسی را به چاپ رسانده و در مقدمه آورده است: «دادستانی که رنج عدالت را به هیاهوی انقلابیگری ترجیح داد و چنان داد مردم را ستاند که دوستان را به فغان آورد». روز گذشته بنیاد شهید قدوسی با این جمله که بر روی پلاکاردی بزرگ در حیاط زیبای این بنیاد نصب شده بود، سیوپنجمین سالروز شهادت حجتالاسلام محمدحسین قدوسی، دادستان کل انقلاب اسلامی را برگزار کرد.»
دکتر علیرضا بهشتی، فرزند شهید بهشتی در سخنانی به این فرازها اشاره کرده است:
– درباره مدرسه حقانی قضاوتهای درست و نادرست زیادی شده است.
– در اساسنامه مدرسه حقانی آمده است که تأسیس آن تلاشی است برای پرورش نسلی متفاوت از طلاب علوم دینی، البته نه برای تربیتی که به طور معمول در نهایت به مرجعیت آنها منتهی شود، بلکه قصدشان این بود که طلاب هم بر علوم دینی شناخت داشته باشند و هم جهان جدید را بشناسند.
– افرادی که از مدرسه شهید بهشتی و قدوسی فارغالتحصیل شدهاند، هیچکدام شبیه هم نیستند و این با حق متفاوت زیستنی که این دو عزیز در مدرسه حقانی آن را دنبال میکردند، برابری میکند و به غیر از این هم انتظار نمیرفت.
– شاید عدهای در دوران زندگی به گونهای فکر و اندیشه کنند و بعد فکرشان را تغییر دهند، این غلط است که به دنبال سوابق افراد برویم تا چیزی در زندگیشان پیدا کنیم. این یعنی ما انسانیت را نشناختهایم. انسانیت انسان به این است که میتواند تغییر و تحول پیدا کند.
– نباید امربهمعروف و نهیازمنکر را به تذکر به یک تار مو و آستین کوتاه تقلیل دهیم؛ چراکه حتی امام حسین(ع) جان خود را بر سر آن فدا کرد.
– راهحل بسیاری از معضلات جامعه امروز ما این است که به آن مبانی که براساس آن انقلاب صورت گرفت باید بازگشت داشته باشیم، بازگشتی همراه با نقد؛ نقدی که عیبجویی نیست، بلکه باید ارزیابی باشد و نقاط قوت و ضعف را بررسی کند. برای همین است که در قرآن اینهمه به عبرتگیری از سرگذشت گذشتگان تذکر داده شده است
هیلاری کلینتون هم مسلمانان را نگران میکند
شرق در صفحه 12 برگردان یادداشت منتشر شده در پایگاه الجزیره زیر عنوان «سیاستی که زنانه نمیشود» را منتشر ساخته و با تاریخی خواندن نامزدکردن نخستین زن برای رقابتهای ریاستجمهوری ایالات متحده آمریکا نوشته است: «سیاست آمریکا هنوز فاصله زیادی تا برابری جنسیتی دارد. کلینتون نخستین زنی است که توانسته در ساختار قدرت آمریکا به بالاترین جایگاه برسد، چرا که تا سال ١٩٢٠حتی زنان در این کشور حق رأی نداشتند….»
در بخش دیگری از این یادداشت، با اشاره به چراغ سبز و مشارکت هیلاری کلینتون در جنگ افغانستان، عراق، سوریه و لیبی آمده است: «هواداری او از اسرائیل، مسلمانان را در خاورمیانه و سایر کشورهای اسلامی نگران میکند. هواداری او از عربستانسعودی نیز همین نتیجه را داشته است…. سیاست خارجی آمریکا روی کاغذ فمینیستی است، مگر زمانی که واشنگتن بخواهد کشورهای مسلمان را نرم کند یا بخواهد حقوق زنان را بهعنوان بخشی از دموکراسی صادراتیاش توسعه دهد، اما وقتی پای منافع ملی آمریکا به لحاظ نیازهای اقتصادی به میان میآید که همواره با عقبنگهداشتن کشورهای دیگر یا جنگ و تجاوز به کشورهای اسلامی نظیر عراق، افغانستان یا لیبی توأم بوده است، همه این ایدهآلها از پنجره به بیرون پرتاب خواهد شد.»
چرا یک هنرمند نمی تواند در مشهد، ترانههای رضوی اجرا کند؟
این روزنامه در صفحه 14 گفتگوی سیمین سلیمانی با دو فعال موسیقی خراسان را زیر عنوان «آتش موسیقی و خاکستر بیمهریها» منتشر ساخته و از علنی شدن بغض آزاردهنده و پنهان خراسانیها در هفته های اخیر نوشته است.
او به نامه اخیر هنرمندان عرصه موسیقی به رئیسجمهور اشاره کرده و در باز نشر بخش هایی از آن آورده است: «غمگینیم که در ولایت امام مهربانیها، هنر موسیقی اینگونه دستخوش نامهربانیهاست و دل هنرمندان از بیمهریها گرفته است. لازم است بدانید قریب به ۱۲ سال است بهجز چند مورد انگشتشمار، در این شهر کنسرتی برگزار نگردیده است، ولی هنوز انتقاد از برگزاری کنسرت است و بر آن تاخته میشود و کنسرتها یکی پس از دیگری لغو میشوند… خواسته هنرمندان موسیقی مشهد که همانا برخورداری از حقوق تعریفشده در قانون اساسی این کشور است، نه بیجاست، نه زیاده و نه نامشروع….»
چرا در برابر تندرویها سکوت میکنند؟!
هوشنگ جاوید، پژوهشگر موسیقی نواحی و آیینی ایران، در این گفتگو به این نکات پرداخته است:
– بخشی از پیشرفت موسیقی ایرانی بعد از انقلاب مدیون فتوای بنیانگذار نظام بود، حالا اگر عدهای نمیتوانند این را بپذیرند، اعتقادم این است که مخالف نظر کسی هستند که بنیانگذار انقلاب بوده است.
– وزارت کشور یکی از متولیان در این زمینه است؛ شورای عالی انقلاب فرهنگی متولی دیگر این قضیه است؛ چرا همه اینها در برابر اینطور ابراز نظرها سکوت میکنند؟ تنها وزیر ارشاد باید پاسخگو باشد؟ پس شورای انقلاب فرهنگی را چرا تشکیل دادند؟ شورای تشخیص مصلحت نظام چرا سکوت میکند؟ چرا در برابر تندرویها سکوت میکنند؟!
– برای من جالب است که یک مجموعه از هنرمندان برای آستان قدس رضوی ترانههای رضوی خیلی خوبی اجرا کردند ولی اجازه ندارند در خراسان کنسرت بدهند، چرا؟! آیا آن هنرمند نمیگوید که از من میخواهند برای امام رضا کار کنم ولی به من جا نمیدهند که بروم در شهر امام، هنرم را ارائه دهم؟!
عکسالعمل ما کنترل شده و از مجرای قانون بوده است
میثم قومورلو، رئیس هیأتمدیره انجمن صنفی هنرمندان موسیقی خراسانرضوی، نیز میگوید:
– هنرمندان افراد فرهیختهای هستند که اخلاقیاتشان نیز معلوم است؛ اما کار به جایی رسیده که توهین عظیمی به آنها میشود و انواع و اقسام توهینهای ضددینبودن و… را به آنها روا میکنند.
– اگر میگفتند موسیقی حرام است و واقعا نیز حرام بود، بشخصه ٢٠ سال پیش دنبال این فعل حرام نمیرفتم. ما دانشگاه و آموزشگاههای رسمی موسیقی و یک صنف داریم؛ آیا میشود یک صنف باشد ولی حق فعالیت و کسب درآمد نداشته باشد؟!
دیگر عناوین برگزیده «شرق» امروز:
محسن غرویان: نظر جمعی از علما، مدرسین و روحانیون اعتدالی در قم این است که آقای ظریف در انتخابات ریاستجمهوری کاندیدا شوند، در جناح اعتدالیون، گزینه اول دکتر روحانی و سپس دکتر ظریف است.
عذرخواهی دعایی از هنرمندان بهخاطر بیحرمتیها / موضوعی که بهتازگی در مشهد درباره کنسرتها اتفاق افتاده را نباید به پای روحانیت عام گذاشت. اینها سلیقهای خاص است و روحانیت قدر هنرمندان را میداند.