استاد دانشگاه سانفرانسیسکو: اسلامهراسی در دوره ریاست جمهوری بعدی آمریکا بیشتر خواهد شد
شرق در این شماره، گفتگو با یکی از اساتید دانشگاه ایالتی سانفرانسیسکو را به چاپ رسانده و در کنار نقدی بر برنامه تلویزیونی«غیرمحرمانه»، از فروپاشی تکثرگرایی در «سور» ترکیه سخن گفته است.
شرق در صفحه 12 ، گفتگوی نوژن اعتضادالسلطنه با دکتر «رباب عبدالهادی»، استاد دانشگاه و پژوهشگر ارشد مطالعات قومی در دانشگاه ایالتی سانفرانسیسکو درباره «جنبش تحریم رژیم اسرائیل» را به چاپ رسانده است.
در بخشی از مقدمه این گفتگو می خوانیم: «در داستانهای مذهبی آمده است که جالوت پهلوان قدرتمند فلسطینی بوده که در جریان جنگ فلسطینیان با بنیاسرائیل به دست داوود نوجوان به قتل رسید. داوود وقتی ندای مبارزطلبی جالوت را شنید، آماده جنگ تنبهتن با او بدون شمشیر شد. ازهمینرو با استهزای جالوت مواجه شد اما در نهایت با ضربه فلاخن داوود به پیشانی جالوت، او کشته شد تا همگان بدانند خدایی هست…. اما اسرائیلیها برای توجیه سرکوبگری خود از تشبیهسازی تاریخی خود به داوود و فلسطینیان به جالوت استفاده میکنند….»
عبدالهادی که معتقد است تنها راه برای پاسخگوکردن رژیم اسرائیل، «جنبش تحریم» و عدم سرمایهگذاری در سرزمینهای اشغالی است، یهودستیز بودن این جنبش را دروغی بزرگ دانسته و این ادعا که «یهودیت، رژیم اسرائیل و صهیونیسم یکی هستند» را جوهره اصلی یهودستیزی دانسته است.
او با تصریح بر اینکه بسیاری از یهودیان ضدصهیونیست در «جنبش تحریم اسراییل» عضویت دارند، می گوید: «این خواهران و برادران یهودی ضدصهیونیست در جبهه مقابله با یهودستیزی قرار دارند و نشان میدهند که تمام یهودیان همانند یکدیگر عمل نمیکنند و به یکگونه نمیاندیشند.»
در بخش هایی منتخبی از این گفتگو می خوانیم:
– اکنون برای همگان روشنتر شده که رژیم اسرائیل داوود نیست و فلسطینیان نیز جالوت نیستند. فراتر از آن رژیم اسرائیل در حال هزینهدادن در جنگی است که هدف آن منقرضکردن نسل فلسطینیان است.
– نه روسیه و نه کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس، رابطه خوبی با جنبش تحریم رژیم اسرائیل ندارند و هر دو نیازمند اتخاذ موضعی اصولیتر و قاطعتر در حمایت از مبارزه فلسطینیان برای تعیین حق سرنوشت و توجه به خواست جامعه مدنی فلسطین هستند.
– جذب افرادی چون اسقف توتو و استفان هاوکنیگ و دیگران برای پشتیبانی از جنبش عدالت برای فلسطین، بخشی جداییناپذیر از اصلی است که من از آن با عنوان «جداییناپذیری عدالت» یاد کردهام. اظهارات مارتین لوترکینگ الهامبخش من است که گفته بود بیعدالتی در هر نقطهای از جهان تهدیدی برای عدالت در همه جای جهان است. این اصل نقطه محوری، اصلی و کلیدی در مبارزه برای عدالت در فلسطین و سایر مبارزات عدالتخواهانه است.
– هیلاری کلینتون در اساس حامی لابی رژیم اسرائیل است و با توجه به اینکه نامزدهای احتمالی سال ٢٠١۶ میلادی انتخابات ریاستجمهوری آمریکا از جناح راست افراطی نژادپرست با شعارهای اسلامهراسی هستند، متأسفانه انتخابهای زیادی برای فلسطینیان برای مقابله با ارعاب مسلمانان نیز وجود ندارد.
– ما به احتمال زیاد شاهد نژادپرستی و اسلامهراسی بیشتر در سیاست خارجی آمریکا خواهیم بود و خصومت نسبت به اعراب و مسلمانان افزایش مییابد.
حرفزدنهای مداوم نمی تواند سفیر فرهنگی ما در جهان باشد
روزنامه شرق در صفحه 9 به نقد یکی از قسمت های برنامه تلویزیونی«غیرمحرمانه» که با هدف واکاوی موضوعات اجتماعی در شبکه دو روی آنتن میرود، پرداخته و برنامه پخش شده در روزهای ٢۴ و ٢۵ دی با موضوع مد و لباس را با عبارت «دیوار کوتاه مُد» زیر ذره بین قرار داده است.
«ستاره جاوید» معتقد است اغفال و چگونگی پرداختن به موضوع در این بر نامه تلویزیونی، میتواند پیکر نحیف مد در ایران را نشانه بگیرد.
نگارنده معتقد است بیننده این برنامه هاجوواج باقی میماند که قرار است چرایی بهبلوغنرسیدن مد و لباس ایرانی – اسلامی مورد بحث قرار گیرد یا اینکه شاهد تسویهحساب دبیر کنونی با دبیر سابق کارگروه باشد؟
او در بخش هایی از این یادداشت نوشته است:
– اگر قرار است در تلاش باشیم ایران را پایگاه مد کشورهای اسلامی قرار دهیم، چرا باید ظرفیتهای بااعتبار موجود در این عرصه به گوشه رینگ رانده شوند؟
– ما میخواهیم ایران پایگاه مد کشورهای اسلامی باشد اما فراموش میکنیم که مد ایرانی- اسلامی امروز به چیزی فراتر از حرفزدنهای مداوم نیاز دارد تا قد بکشد و جولان دهد و سفیر فرهنگی ما در سایر نقاط جهان باشد.
– ما مد را تبدیل کردیم به یک گوشت قربانی بیزبان و هرجا لازم باشد میان خودمان دستبهدست میکنیم و فراموش میکنیم مد، فرایندی مدام در حال تغییر است و نمیتوان با کلیشههای معمول «مناظره» و «مناظره» و «مناظره» به یک چالش جهانی بزرگ اندیشید و مد ایرانی- اسلامی را به کشورهای دیگر صادر کرد.
تکثرگرایی موجود در سور ترکیه همراه با فروریختن ابنیه آن در حال فروپاشی است
این روزنامه در صفحه 12 به چاپ یادداشت عبدالله دمیرباش، شهردار پیشین شهر سور ترکیه با عنوان «آرزوهای بربادرفته» پرداخته و با اشاره به حجم عظیم ویرانی در این شهر، از گذشته آن روایت کرده است.
او می نویسد:
– اجتماعات کوچک ارمنی، آسوری، ایزدی، کلدانی و دیگر اقلیتها که حضورشان در این شهر به طور فزایندهای قابلرؤیت است، در کنار پیروان تفاسیر گوناگون از اسلام در شهری زندگی میکنند که اکنون یک شهر سنینشین کردستان است.
– در طول دهه گذشته برای احیا و حفظ میراث این شهر تلاش زیادی صورت گرفت…. ما بر بازسازی بسیاری از ابنیه تاریخی از جمله مساجد و کلیساها نظارت داشتیم. بعد از قریب به یک قرن کلیسای «سورپ جورجیاس» بازسازی شد…. تلاشها برای تعمیر و بازگرداندن کنیسه قدیمی به خاطره «سور» بار دیگر جامعه یهودیان این شهر را قبل از فوران خشونتهای تابستان گذشته به شور و شوق واداشت.
– در سال ٢٠١٢ رهبران جامعه «سور» به تأسیس گروه گفتگو بین نمایندگان ادیان مختلف منطقه، فرهنگها و گروههای جامعه مدنی دست زدند. این شورا که با نام «شورای ۴٠نفری» شناخته میشود، نقش مهمی را در ممانعت از رسیدن خشونت فرقهای به شهر ما ایفا کرده است.
– دیدن این امر که تکثرگرایی موجود در این شهر همراه با فروریختن ابنیه آن در حال فروپاشی است مایه غم و اندوه من است. فرقهگرایی در کنار چشمان ما در حال تباهی سوریه است.
دیگر عناوین برگزیده «شرق» امروز:
گفتگو با فرهاد مهندسپور، استاد دانشگاه: دولت مسئول فکرکردن به فرهنگ نیست؛ چون دولت نهادی است که نمیتواند فرهنگ را به معنی فراگیر و زایا و تازهاش بفهمد. هیچ دولتی در دنیا کارش تولید ارزش فرهنگی نیست. دولت قوه اجرائی است، خدمتگزار است و فقط عمل میکند.
رئیسجمهوری: امام از روز اول به ما یاد داد که دین و دینسالاری در کنار مردمسالاری هست و خواهد بود./ این ایام مبارک را به این بیت مکرم امام بهویژه یادگار عزیز، عالم، دانشمند و فرهیخته امام(ره)، حضرت حجتالاسلام والمسلمین سیدحسن خمینی تبریک میگویم.
عکس روز- دو حمله تروریستی در یک سال در پاریس، رئیسجمهور فرانسه را وادار کرده حرف از ریشهکنی افراطگرایی بزند و پلیس فرانسه را واداشته بیشازپیش توی چشم باشد و اوضاع را زیر نظر بگیرد، حتی وقتی که خبری از هشدارهای تروریستی نیست و ظاهرا همه چیز عادی و امن است.
شرق در این شماره، گفتگو با یکی از اساتید دانشگاه ایالتی سانفرانسیسکو را به چاپ رسانده و در کنار نقدی بر برنامه تلویزیونی«غیرمحرمانه»، از فروپاشی تکثرگرایی در «سور» ترکیه سخن گفته است.مرور مطبوعات/ دوشنبه 12 بهمن/ روزنامه شرق