جنجالی برای حضور یک زرتشتی در شورای شهر یزد

خرداد امسال انتخابات شوراهای شهر و روستا در حالی برگزار شد که کمتر کسی باور می کرد در شهر یزد از میان نامزدهای انتخاباتی شهروندی زرتشتی به عضویت در شورای شهر یزد برگزیده شود.

سپنتا نیکنام٬ نخستین زرتشتی است که در چهارمین دوره انتخابات شورا‌ها به عضویت شورای این شهر درآمده است. وی در حالی برگزیده انتخابات شورای شهر یزد شده که تنها از میان بیست هزار رأی مردم به وی پنج هزار رأی آن اختصاص به زرتشتیان یزد دارد.

بی گمان، انتخاب این شهروند زرتشتی نشان از همزیستی مسلمانان و سایر اقلیت ها در ایران دارد که شورای نگهبان نیز با تأیید صلاحیت وی برای حضور در جمع کاندیداها مُهر مشروعیت و قانونی بودن را به پای آن زده است.

حال با وجود این، گفته می شود برخی از کسانی که پیش تر نماینده شورای شهر یزد بوده اند به انتخاب وی توسط مردم اعتراض کرده اند و این کار مردم را غیر قانونی و نامششروع تلقی کرده اند.

حجت الاسلام حرزاده با اشاره به قانون جزیه در اسلام گفته است: چرا عده ای مسلمان در یزد چنین کردند؟ باید گفت: یا حکم شرعی را نمی دانسته اند، یا از غیر مسلمان بودن نامزد مورد نظر اطلاع نداشته اند که البته بخش دوم تبعات قانونی دارد و هیئت های نظارت باید در تایید انتخابات به این نکته مهم توجه کنند.

این عضو سابق شورای شهر یزد گفته است: اگر قانون در انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا نامزد شدن اقلیت‌ها را با شرایطی مجاز دانسته قاعدتاً مربوط به جاهایی است که تمام یا اکثر منطقه اقلیت هستند و خودشان به خودشان رأی می‌دهند و بر امور مسلمانان مسلط نمی‌شوند، همانگونه که در برخی از روستاها تقریباً تمام افراد غیرمسلمان (مثلاً زرتشتی) هستند و نامزدها و انتخاب شده‌ها نیز غیرمسلمان هستند.
این فرد معترض در ادامه به صورت غیرمستند ادعا می کند: اخیراً از بعضی از مراجع و مجتهدین نیز سئوال شد که “آیا رأی‌دادن مسلمانان به غیرمسلمان در جایی مانند شورای شهر جایز است یا نه؟ فرمودند حرام است”.

این دست اعتراضها پرسش هایی را برمی انگیزد که معترضان به حضور فردی زرتشتی در شورای شهر باید بدانها پاسخ دهند: آیا نهادهایی مانند شورای نگهبان جز احراز صلاحیت قانونی و شرعی  افراد وظیفه ای دیگر دارند؟ آیا عضو شورای شهر بر مردم مسلمان قیمومیت دارد یا تنها وکیل آنان است؟ اگر عضویت در شورای شهر وکالت از طرف مردم باشد آیا فرد غیرمسلمان نمی تواند وکیل مسلمان باشد؟ تبصره یکم ماده 26 قانون انتخابات شوراهای شهر و روستا که به اقلیتهای دینی اجازه حضور در انتخابات را می دهد چگونه تفسیر می کنید؟
 

خرداد امسال انتخابات شوراهای شهر و روستا در حالی برگزار شد که کمتر کسی باور می کرد در شهر یزد از میان نامزدهای انتخاباتی شهروندی زرتشتی به عضویت در شورای شهر یزد برگزیده شود.

مطالب مرتبط
منتشرشده: ۱
  1. محمدعلی

    درود بر تو ای دین آنلاین! درود بر روشنفکری ات!

درج دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.