آیت الله یزدی: فشار روحی اطلاع از برخی مطالب پرونده ردصلاحیت شدگان، بیش از فشار کار فیزیکی بود
شرق در این شماره به انعکاس آخرین اجلاسیه دوره فعلی مجلس خبرگان پرداخته و گزارشی از زندگی و سوابق تولیت جدید آستان قدس رضوی به چاپ رسانده است.
روزنامه شرق در صفحه 2 به انعکاس برگزاری آخرین اجلاسیه چهارمین دوره مجلس خبرگان رهبری پرداخته و عنوان «آیتالله یزدی: من رأی نیاوردم و در خدمتتان نیستم» را برای آن انتخاب نموده است.
این گزارش با اشاره به ریاست چهار نفر بر این دوره از مجلس خبرگان، نطق افتتاحیه آیتالله محمد یزدی را به چاپ رسانده و از خوشحالی وی از برداشته شدن بار حضور در دوره بعدی این مجلس حبر داده است.
آیت الله یزدی در نطق خود، به تحسین انجام وظیفه مردم در انتخابات اشاره کرده و در بخشی دیگر، فشار روحی وارد شده به سبب وجود برخی مطالب در پرونده برخی از ردصلاحیتشدگان را بهمراتب سنگینتر از فشار کار فیزیکی توصیف کرده است.
وی در بخش هایی از نطق خود گفته است:
– در این روزها که از شما نماینده هستید که باید به مردم خدمت کنید نهاینکه به فکر سود شخصی یا ساختوپاخت با وزرا یا فشارگذاشتن روی دولت و وزرا برای رأیاعتماد باشید.
– درست است که این دولت، دولت اعتدال و دولت ارتباط است، اما توصیه میکنم با لبخند دشمن خوشحال نشوید. ارتباط باید با همه باشد، ولی ارتباط با دشمن بهویژه دشمن شناختهشده در ظاهر مفهوم درستی ندارد.
– ارتباط با دوستان بسیار خوب است و در سیاستهای بینالمللی متعارف خوب است که ارتباط وجود داشته باشد، اما اگر دشمن گاهی لبخند میزند و جملهای میگوید، دیگر امثال رئیس محترم جمهور و من و شما که در انقلاب بزرگ شدهایم باید متوجه باشیم که فریب عوامفریبی دشمن را نخوریم.
– با اینکه از کلمه سیستم خوشم نمیآید، اما سیستمی که امام(ره) طرح کرد برای ولی فقیه همان ولایت پیامبر(ص) و ائمه(ع) بود؛ به همان کیفیت و براساس مبانیای که از طریق وحی رسیده و مبانیای که غیر وحی است براساس شرایط استفاده میشود.
– یکی از حساسترین وظایف مجلس خبرگان مراقبت از تغییرنکردن هویت مسئله ولایت فقیه است آنگونه که امام (ره) مطرح کرد. در نظام جمهوری اسلامی اعضای محترم مجلس خبرگان اضافه بر تعیین فقیه بهنگام و مراقبت از استمرار شرایط تعیین فقیه باید از طبیعت سیستم حاکمیت ولی فقیه نیز مراقبت کنند تا هویت ولایت فقیه عوض نشود.
گزارش برگزاری انتخابات
به نوشته شرق، پس از آیتالله یزدی، آیتالله احمد جنتی به عنوان شخصیت مدعو و میهمان ویژه به ارائه گزارشی از برگزاری انتخابات هفتم اسفندماه پرداخته است.
در انعکاس سخنان وی به این فرازها اشاره شده است:
– در بین نامزهای مجلس خبرگان، افرادی بودند که از نظر علمی مورد تأیید بودند، اما در سایر شرایط، صلاحیت آنها احراز نشد و عدهای همین را مستمسکی برای فشار به شورای نگهبان قرار دادند.
-در آزمون مقدماتی در شهریور ماه، ٢٢٣ نفر ثبت نام کردند که از این تعداد ١٨٧ نفر در آزمون کتبی شرکت کرده که در میان آنها ٣۴ نفر قبول و برای امتحان شفاهی دعوت شدند و در پایان از میان آنها ١۵ نفر پذیرفته شدند. همچنین در ثبتنام رسمی دیماه نیز ٧٩۵ نفر ثبتنام کردند که ٣٣ نفر فاقد تحصیلات حوزوی، ٧٩ نفر فاقد صلاحیت علمی و ٧٢ نفر نیز از نمایندگان فعلی مجلس خبرگان بودند. در مجموع از میان آنها ۶٢ نفر سابقه تأیید گذشته، ١۵ نفر قبولی آزمون شهریور، شش نفر قبولی با بررسی تألیفات، چهار نفر احرازصلاحیتشده توسط آقایان فقهای شورای نگهبان، ١٨۵ نفر انصراف و در نهایت ١۵٩ نفر تأیید صلاحیت نهایی شدند.
– رد یا قبول در امتحان علمی، گرچه شرط است، ولی احراز سایر موارد کار بسیار دشواری است و شورا در این ایام، فشار کاری زیادی را تحمل کرد.
رئیسی، دادستانی 21 ساله برای کرج
شرق در صفحه 19، گزارشی با عنوان «دادستان متولی» را به چاپ رسانده و نگاهی به زندگی و سوابق حجت الاسلام رئیسی، تولید جدید آستان قدس رضوی پرداخته است.
در بخش هایی از این گزارش آمده است:
– ابراهیم رئیسی ۵۵ ساله، زاده نوغان مشهد، داماد آیتالله علمالهدی، امامجمعه خراسان است که سمتهایی چون معاون اول قوه قضائیه، دادستان ویژه روحانیت و دادستان کل کشور را در کارنامه خود دارد…. براساس زندگینامهای که در وبسایت او منتشر شده، رئیسی از سال ۱۳۷۰ به مدت ١۴ سال در جلسات درس خارج فقه رهبری شرکت میکرده است.
– پس از پیروزی انقلاب اسلامی، مرحوم شهید بهشتی یک دوره آموزشی برای حدود ٧٠ نفر از طلاب قم که آنها را برای بهدوشکشیدن بار مسئولیتهای مختلف در کشور مناسب تشخیص داده بود، برگزار و آنها را برای پذیرش این مسئولیتها آماده کرد؛ حجتالاسلام رئیسی یکی از این طلاب برگزیده بود.
– ورود او به عرصه مدیریت قضائی از سال ١٣۵٩ و با حضور در جایگاه دادیاری شهرستان کرج آغاز شد. اما هنوز چند ماهی از این دوره نگذشته بود، که با حکم شهید آیتالله قدوسی دادستان کل انقلاب، در ٢١ سالگی دادستان کرج شد و تا سال ۶٣ این سمت را برعهده داشت.
– رئیسی در سال ۶٧ در کنار حجتالاسلام نیری مسئول رسیدگی به پروندههای راکد شد. امام خمینی در نامهای به تاریخ اول بهمن ۶٧ در نامهای خطاب به شورایعالی قضائی مینویسد: «کلیه پروندههایی که تاکنون در آن شورا با کمال تعجب راکد مانده است و اجرای حکم خدا تأخیر افتاده است در اختیار حججالاسلام آقایان: نیری و رئیسی قرار دهید، تا هرچهزودتر حکم خدا را اجرا نمایند، که درنگ جایز نیست. به آقایان نیری و رئیسی هم سفارش اکید مینمایم که جهات شرعیه را کاملا رعایت نمایند. والسلام».
– او در کنار تصدیهای بعدی در دستگاه قضائی، بنا به توصیه مکرر آیتالله مهدویکنی و آیتالله آقا مجتبی تهرانی مبنی بر حفظ ارتباط درسی خود با طلاب، از سالها پیش تاکنون بهعنوان مدرس در مدرسه علمیه مروی به تدریس سطوح عالی و کفایتین مشغول بوده و اکنون نیز قواعد فقه تدریس میکند.
– رئیسی پس از اتمام تحصیلات در دوره کارشناسیارشد با تشویق بعضی از اساتید خود، از جمله مرحوم آیتالله مرعشی، در کنکور دکترای مدرسه عالی شهید مطهری شرکت کرد و پس از قبولی در آزمون کتبی و شفاهی، دوره دکترای فقه و اصول را در این مرکز علمی گذراند و با دفاع از پایاننامه خود با عنوان «تعارض اصل و ظاهر در فقه و حقوق» موفق به کسب مدرک دکترا در رشته فقه و حقوق خصوصی شد.
– او داماد آیتالله علمالهدی، امامجمعه مشهد است و برعکس پدر همسرش کمتر اهل سخنرانی در مجامع عمومی است. او در رقابتهای خبرگان با پدرهمسرش رقابت نکرده و از حوزه خراسانجنوبی مثل دوره قبل به مجلس خبرگان راه یافته است. رئیسی اکنون دادستان کل کشور است و برای تصدی این سمت باید در تهران ساکن باشد اما در کنارش تولیت آستان قدس رضوی شد که برای مدیریت در آنجا باید در مشهد ساکن باشد. حال باید دید که تولیت جدید از دادستانی دست میکشد یا میتواند توازنی بین مسئولیتهایش ایجاد کند.
شرق در این شماره به انعکاس آخرین اجلاسیه دوره فعلی مجلس خبرگان پرداخته و گزارشی از زندگی و سوابق تولیت جدید آستان قدس رضوی به چاپ رسانده است.مرور مطبوعات/ چهارشنبه 19 اسفند/ روزنامه شرق