زنان کمتر بدانند، زندگی کم‌تلاطم‌تر خواهد بود؟

شرق در اولین روز هفته به گفتگو با یکی از مسئولان سامانه تعاملی ١٠١ پرداخته و در کنار نگاهی به موصل از دریچه دوربین، سخنان ناصر تقوایی درباره توانایی های اجتماعی زنان ایرانی را منعکس ساخته است.

زنان کمتر بدانند زندگی کم‌تلاطم‌تر خواهد بود؟/ اینجا کسی بری ازدواج، همسرداری یا پدر-مادر شدن آموزش نمی بیند
روزنامه شرق در صفحه 17 گزارش شهرزاد همتی درباره سامانه تعاملی ١٠١ را به چاپ رسانده و از پیامک هایی سخن گفته که حقوقمان را به ما یادآوری می‌کنند.
 
گزارشگر با درخور توجه دانستن معرفی و فروش بسته‌های آموزش تصویری در شبکه‌های ماهواره‌ای، این امر را نشانه نیازی بی‌پاسخ در جامعه ایران قلمداد کرده و با اشاره به عدم وجود آموزش برای ازدواج، همسرداری و تربیت فرزند، می پرسد «چقدر مهارت‌های درونی خود را می‌شناسید؟» و «چه میزان درباره تکالیف خود به‌عنوان یک همسر آموزش دیده اید؟»

نگارنده معتقد است عده‌ای این اندیشه را در پس ذهن خود دارند که زنان هرچه کمتر بدانند و هر چقدر خواسته‌های اجتماعی کمتری از مردان زندگی خود به‌عنوان پدر، همسر، برادر و فرزند داشته باشند، زندگی آرام‌تر و کم‌تلاطم‌تری خواهند داشت و …. این مسئله برای مردان نیز صدق می‌کند؛ مردانی که راه‌حل‌های درست حقوقی را برای گرفتن حق طبیعی‌شان در دعاوی مختلف نمی‌دانند و برای گریز از نابرابری دست به ارتکاب جرم و بزه می‌زنند….»

در این گزارش سامانه تعاملی ١٠١ به‌عنوان اولین پایگاه برای طرح سؤالات و مسائل زنان  معرفی شده و از قول اطهره نژادی، معاونت برنامه‌ریزی و هماهنگی معاونت زنان و خانواده ریاست‌جمهوری، می خوانیم:
– ما این سامانه را از زمان تولد امام حسن‌مجتبی (ع) در ماه رمضان کلید زدیم…. وقتی که پیامک‌ها را می‌خواندیم، متوجه می‌شدیم بسیاری از زنان به دلیل ناآشنایی با حقوق و تکالیف و مهارت‌های ارتباطی، مشکلات زیادی دارند….

– ما به این نگاه برخی از افراد که نگران هستند آموزش‌دادن باعث آشوب در خانواده شود، معتقد نیستیم؛ چراکه بنا نیست این آموزش‌ها را یک‌طرفه بدهیم….
 
– قرار نیست ما فقط در حوزه حقوق و تکالیف و مهارت‌ها آموزش دهیم؛ بلکه هر چیزی را که احساس می‌کنیم به آن نیاز است و افراد مختلف جامعه به آگاهی درباره آن نیاز دارند، سعی می‌کنیم ارائه دهیم…. درعین‌حال که معتقدیم نباید از آگاهی ترسید، بلکه باید از ناآگاهی و پیامدها و عواقب آن ترسید….
 
– دوستانی که مایل‌اند از این آموزش‌ها استفاده کنند، کافی است که واژه مهارت را برای شماره ١٠١ پیامک کنند.
 

ناصر تقوایی: ما به جنبش ‌زنان ایرانی احتیاج داریم
شرق در صفحه 14 گزارشی از اختتامیه نمایشگاه «در جستجوی گمشده» آثار فریده لاشایی هم‌زمان با سومین سالروز درگذشت این هنرمند منتشر ساخته و به سخنان ناصر تقوایی، کارگردان سینما در این مراسم پرداخته است.

تقوایی با اشاره به نقش زنان در فرهنگ و هنر گفته است: «آیا وقت آن نرسیده که همه زن‌های ما زبان باز کنند و به سخن دربیایند؟ من فکر می‌کنم مردان ما به اندازه کافی نوشتند و حرف زدند و فکرشان را نمایش داده‌اند، ولی هنوز این فرصت به دست‌ زن‌های ما نیفتاده است…. زن‌های ما با تمام دشواری‌ها و با وجودی که تعدادشان در کار هنر کمتر از مردان است، جای مهم‌تری را اشغال کرده‌اند. افکارشان فقط برای خودشان است و از جایی برداشت نشده است.»

او با ابراز امیدواری از پابرجایی مسیر رشد فرهنگی در خانم‌ها و به‌خصوص دختران جوان، در توصیف زنان ایرانی گفت: «خیلی افکار زنانه در راه است که در آینده می‌تواند جامعه ما را تغییر دهد. جامعه ما هنوز مردسالار است. دوران سالاربازی دیگر ور افتاده است. حتی در شعر، نقاشی و نویسندگی زن‌ها جایگاه ویژه‌ای دارند. هوشمندی زنان ما در اجتماع خیلی بیشتر از مردها بوده، هرچند مردها مدعی‌تر بوده‌اند. شاید تعداشان به اندازه مردها نباشد، اما قوی‌تر هستند. ما به جنبش خانم‌های ایرانی احتیاج داریم.»
 
 
 
موصل؛ شهر بیداد
سحر طلوعی در صفحه 16 که به رسانه های خارجی می پردازد، عکس «ایندیپندنت» را با این توصیف ها منعکس نموده است:
«این روزها موصل به دیوانه‌خانه‌ها پهلو می‌زند؛ دیوانه‌خانه‌ای که به دست خشن‌ترین و جانی‌ترین انسان‌های امروزی اداره می‌شود. موصل در محاصره داعشی‌ها است و شهروندان باقی‌مانده هر روز با قوانین جدیدی دست‌وپنجه نرم می‌کنند که سوهان روح است و سخت به جانشان خش می‌اندازد.

در موصل جنون‌زده داعشی‌ها، زنان و دختران بیش از دیگران سختی می‌بینند و عذاب می‌کشند. داعشی‌ها برای زنان و دختران موصل لباس‌های جدید طراحی کرده‌اند؛ لباس‌هایی که بی‌شباهت به برقع طالبان برای زنان افغان نیست. زنان موصل اگر لباس‌های فرم مصوب داعشی‌ها را به تن نکنند، باید منتظر دیوانه‌وارترین و سخت‌ترین مجازات‌ها باشند.»

 

 
دیگر عناوین برگزیده «شرق» امروز:
آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی: خیانت در امانت بدترین گناه در اخلاقیات اسلامی است./ اگر طرف ما یک نفر باشد حق یک نفر را ضایع کرده‌ایم، اما اگر طرفمان ٨٠ میلیون نفر باشند به اندازه خسارت همه ٨٠ میلیون نفر گناه کرده‌ایم و باید جواب دهیم./ دروغ و فریب‌کاری نشانه فساد اخلاقی است که امیدواریم در جامعه اسلامی نداشته باشیم.

شرق در اولین روز هفته به گفتگو با یکی از مسئولان سامانه تعاملی ١٠١ پرداخته و در کنار نگاهی به موصل از دریچه دوربین، سخنان ناصر تقوایی درباره توانایی های اجتماعی زنان ایرانی را منعکس ساخته است.مرور مطبوعات/ ‌شنبه‌ 8 اسفند/ روزنامه شرق

مطالب مرتبط
درج دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.