آمار زندگیهای جنسی خارج از عرف و فرهنگ و شریعت افزایش یافته
«دین آنلاین» با این عناوین اقتباسی، روزنامه «اعتماد» را مرور کرده است: «در فضای ارتباطی جدید، یک تفکر خاص نمی تواند خوراک فکری یک جمع را تولید کند/با برگزاری جشنواره های علی اکبر و ازدواج به شکل سابق مخالفم/از کلیگویی و نگاههای تونلی به مسائل جوانان، به پدیدهای به نام ازدواج سفید رسیدیم»، «با استاندارد مذهبی لباس کشتی آلیش و همکاری کشورهای میهمان، رقابتها با پوشش اسلامی برگزار شد» و «آمار زندگیهای جنسی خارج از عرف و فرهنگ و شریعت، افزایش پیدا کرده،به جای حرف زدن، به فکر چاره ای اساسی باشیم/در کنار بحران ها، گرفتار بحران نادیده گرفتن بحرانها نیز شده ایم»
روزنامه اعتماد در صفحه «جامعه»، گفتگو با محمد رضا رستمی، معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان را به چاپ رسانده و در مقدمه آن به قلم فرزانه قبادی آورده است:
«…. آنچه در زمینه مشکلات جوانان مطرح است، این است که در این حوزه تنها شاهد کلیگوییهایی هستیم که هیچ کدام، هیچ گرهی از هیچ مشکلی در زندگی هیچ جوانی باز نمیکند. از سال ٧١ که زمزمههای تشکیل سازمانی به نام جوانان شنیده میشد، نخستین و اصلیترین مسالهای که مسوولان به آن اشاره و برایش برنامهریزی میکردند، ازدواج بود…. اما از آنجا که کلیگویی و نگاههای تونلی به مسائل جوانان وجود داشت، نهتنها این مساله حل نشد، بلکه تا جایی پیش رفت که رسیدیم به پدیدهای به نام ازدواج سفید.
…. این روزها کسانی که اخبار حوزه جوانان را دنبال میکنند، انگار امیدهای تازهای پیدا کردهاند، میگویند در گفتمان معاون جدید، ادبیات جوانان دیده میشود، او از شبکههای مجازی میگوید، از اینترنت، از حضور موثر در فضای مجازی و از دغدغههایی که جوانان دارند، میگویند او این روزها حرف از گفتمانسازی میزند و به دنبال این است که ببیند جوانان در طول روز چه فعالیتهایی انجام میدهند. فعالان حوزه جوانان تا حدودی امید بستهاند به معاون ساماندهی امور جوانان، تا شاید او با توان و انگیزهای که دارد بتواند حتی یک سنگ را از سر راه جوانان که در سنگلاخ مشکلات در تلاشند، بردارد و راه حرکت و پویایی آنها را در جامعه باز کند.»
در فرازهایی از سخنان معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان می خوانیم:
– ما نسبت به فضای مجازی ناآگاهیم، به همین دلیل بیشتر در مقابلش مقاومت میکنیم. من تلاشم این است که این مقاومت را از طریق ایجاد کمپینهای مثبت و تاثیرگذار، از بین ببرم. کمپینهایی که بتوانند منافع اجتماعی زیادی تولید کنند و نفع آن به مسائل ملموس در جامعه برسد.
– تلاش من این است که نگاه سلبی و منفی نسبت به فضای مجازی را کمرنگ کنم و این موضوع را به عنوان یک دغدغه ملی دنبال میکنم. اگر الان به فضای مجازی پرداخته نشود و نگاه مثبت به آن وجود نداشته باشد و نگاهمان به آن نگاه یک فرصت نباشد، در آینده همین فضا تبدیل به یک تهدید بزرگ خواهد شد.
– همیشه اعلام کردهام که فیلترینگ یک کار کاملا غلط است، مگر اینکه فیلترینگ هوشمند باشد و نسبت به یک موضوعات و مسائل خاص که منافع اجتماعی و عمومی را تحت تاثیر قرار میدهد، صورت بگیرد. اما فیلترینگ آن هم در فضای گسترده مجازی هیچ نتیجهای نخواهد داشت، هرگونه مقاومت و سانسور در فضای مجازی محکوم به شکست است، تنها کاری که باید انجام دهیم، ارتقای توانمندیها و سواد رسانهای مردم است.
– راهکار اصلی برای اینکه به فیلترینگ بینیاز شویم، این است که مصونیتسازی فردی بکنیم. این مصونیتسازی هم از طریق سواد رسانهای انجام میشود. کارکرد اصلی سواد رسانهای فیلتر شخصی است. وقتی که این فیلتر شخصی شکل بگیرد، من پلیس خودم میشوم و تشخیص میدهم چه چیزی خوب است و چه چیزی بد، چه اطلاعاتی درست است و چه دادههایی غلط، تشخیص این موارد به خود شخص بر میگردد. نمیشود خوراک ذهنی به آدمها بدهیم، در فضای ارتباطی جدید اینکه یک تفکر خاص بخواهد خوراک فکری یک جمع را تولید کند امکانپذیر نیست. چرا که هر فرد خود به تنهایی در دنیای مجازی یک تولیدکننده است، نمیشود این موضوع را کنترل و مدیریت کرد، تنها کاری که باید بکنیم این است که ارزشها و مهارتهای حضور در فضای جدید را به آدمها آموزش بدهیم، زمانی که فرد توانمند شد، حتی اگر در دریای پر از کوسه هم قرار بگیرد، بلد است خودش را نجات بدهد. اما وقتی فردی را ناآگاهانه در یک دنیای جدید قرار دهیم مشخص است که آسیب میبیند.
– در حال بازنگری در محتوای جشنوارههای مرتبط به جوانان هستیم. با برگزاری جشنواره علی اکبر به این شکلی که تا به حال بوده مخالفم. با برگزاری جشنواره ازدواج هم همین طور…. تا به حال هم برگزاری این جشنوارهها کار اشتباهی و صوری بوده، من نمیخواهم کار صوری انجام بدهم.
با استاندارد مذهبی لباس کشتی آلیش و همکاری کشورهای میهمان، رقابتها با پوشش اسلامی برگزار شد
اعتماد در کنار گزارشی از برگزاری رقابتهای کشتی زنان با کمربند(آلیش) قهرمانی آسیا در تهران، پاسخ رسول خادم، رییس فدراسیون کشتی در مورد شیوه مجاب کردن تیمهای شرکت کننده به استفاده از پوشش اسلامی در رقابتها را منعکس ساخته و آورده است:
– خوشبختانه لباس رشته آلیش استانداردهای لازم ایران را به لحاظ فرهنگی و مذهبی برای میزبانی دارد.
– با توجه به علاقهای که زنان مسلمان ایرانی و دیگر کشورهای آسیایی به کشتیهای سنتی دارند، با ایران همکاری لازم را کردند و ما توانستیم رقابتهای بخش بانوان را هماهنگ با شرایط مذهبی کشورمان و با پوشش اسلامی برگزار کنیم.
آمار زندگیهای جنسی خارج از عرف و فرهنگ و شریعت، افزایش پیدا کرده اما بهتر است به جای حرف زدن، به فکر چارهای اساسی باشیم/در کنار بحران ها، گرفتار بحران نادیده گرفتن بحرانها نیز شده ایم»
این روزنامه در ستون «بازخوانی خبر تازه رسیده»، یادداشتی با عنوان «زنگ خطرها به صدا درآمده» به قلم نازنین متیننیا را منتشر ساخته و حرف زدن بدون برداشتن قدم های واقعی برای حل مشکلات را حتی از پاک کردن صورت مساله هم بدتر دانسته است.
در این یادداشت آمده است:
«دو سال پیش دقیقا در چنین روزهایی، وزیر بهداشت در یادداشتی اعلام کرد خطر بحران جنسی در جامعهای که ١١ میلیون نفر مجرد منصرف از ازدواج دارد را میپذیرد و وعده میدهد این زنگ خطر را جدی بگیرد و برای آن فکری کند.
حسن قاضیزاده هاشمی، تاکید کرده بود که حاضر نیست صورت مساله را پاک کند و در روزهای آینده برنامهای برای این بحران که به دلایل مختلف مثل عدم آموزش جنسی درست به افراد جامعه در هر سنی، شناخت صحیح افراد از مقوله سلامت جنسی و… اتفاق افتاده، اجرا میکند.
حالا دو سال از این یادداشت گذشته، اما همچنان متخصصان و کارشناسان بهداشت و سلامت روان و جسم، دورهم جمع میشوند و همان هشدارهایی را میدهند که دوسال پیش، بهانه یادداشت وزیر بهداشت بودند و قرار بود حل شود. همین دیروز سه متخصص کنار هم جمع شدهاند و تعریف کردهاند که جامعه دارد به مرزهای بحران نزدیک میشود و ناآگاهی از سلامت جنسی، رمز موفقیت این بحران تازه است. کمی قبلتر هم خبر رسیده بود که ٧٠ درصد طلاقها به دلیل اختلال جنسی است و آمار زندگیهای جنسی خارج از عرف و فرهنگ و شریعت، افزایش پیدا کرده.
جامعه جوان ایرانی با تمام دغدغههای مربوط به بیکاری، بیپولی، بیانگیزگی و امیدواری به فردا، در این زمینه هم به مشکل برخورده و در سیر سریع وقایع بیشتر از قبل به مشکل و چالش برمیخورد. در چنین شرایطی هم وزیر بهداشت اعلام کرده بود که حاضر نیست صورت مساله را پاک کند و برای حل این بحران که شامل سلامت روان و جسم میشود چارهای میاندیشد و هم متخصصان هشدارهای لازم را دادهاند و سعی کردند با آرامش دریچههایی برای رسیدن به سلامت کامل اجتماعی را باز کنند. اما با تمام اینها، انگار هنوز هیچ اتفاقی نیفتاده و خبرها و آمارها از همان دوسال پیش تا امروز هیچ تغییری نکردند و این ثبات آنها نشان میدهد به جز بحران اصلی، گرفتار بحران دیگری هم هستیم و آن، نادیده گرفتن بحران است.
انگار عادت کردهایم که درباره شرایط و مشکلات حرف بزنیم اما، هیچوقت قدمهای واقعی را برای حل آنها برنداریم و صرف صحبت و اطلاعرسانی، وظیفه خود را انجام شده فرض کنیم و تمام؛ راه و روشی که حتی از پاک کردن صورت مساله هم بدتر است و نشان میدهد که به جای مکانیسم دفاعی انکار، از مکانیسم فرافکنی و توجیه استفاده کردیم تا خبرها و آمارها روزبهروز برای خودشان بیشتر از قبل به بحران نزدیک شوند و ما، دست روی دست، به آنها نگاه کنیم و هرازچندگاهی هم فقط درباره آنها حرف بزنیم و به جای به چالش کشیدن اصل سوژه، خبر را تحلیل، نقد و بررسی کنیم و تمام.
البته شاید این راه و روش درباره بعضی از خبرها و اتفاقها جوابگو باشد و باعث شود موجهای خبری بیایند و بروند و تمام شوند، اما وقتی خبرها با سلامت روان و جسم جامعه سروکار دارند، دیگر نمیتوانیم به همین سادگی تن به موجهای خبری بدهیم و امیدوار باشیم که راهحل خود به خود پیدا شود و جامعه را نجات دهد.
خطر تهدید سلامت روان و جسم، تنها واقعیتی است که نادیده گرفتنش نه تنها باعث از بین رفتن آن نمیشود که حتی میتواند یک مشکل ساده را به فاجعهای بزرگ تبدیل کند. فاجعهای که وقتی رخ دهد، دیگر مهم نیست، چه کسی درباره آن صحبت کرده، هشدار داده، وعدهای برای رفع و رجوع آن داشته و… یک جامعه با این آمارها و خبرها تهدید میشود و تا دیر نشده، بهتر است به جای حرف زدن درباره آن، به فکر چارهای اساسی باشیم.»
در صفحه «سیاستنامه»، این عنوان به چشم میخورد:
« عادیانگاری فساد از اصل آن خطرناکتر است »، گفتگو با سیدجواد میری، در خصوص جامعهشناسی فساد/با تنظیم: خداداد خادم
دیگر عناوین منتشر شده در «اعتماد» امروز، از این قرار است:
طالبان مسوولیت دو حادثه خونبار در کابل را پذیرفت
« همکاری ایران و ترکیه؛ روزنه مهمی در حل بحران سوریه »، گفتگو با سفیر ایران در ترکیه
گزارش « شرط ریاض برای دمشق »، گمانهزنیها درباره راهکارهای سیاسی برای سوریـه ادامه دارد
پایان گروگانگیری مرگبار در مالی؛ این گروگانگیری به گروههای افراطی{اسلام گرا} نسبت داده میشود
«دین آنلاین» با این عناوین اقتباسی، روزنامه «اعتماد» را مرور کرده است: «در فضای ارتباطی جدید، یک تفکر خاص نمی تواند خوراک فکری یک جمع را تولید کند/با برگزاری جشنواره های علی اکبر و ازدواج به شکل سابق مخالفم/از کلیگویی و نگاههای تونلی به مسائل جوانان، به پدیدهای به نام ازدواج سفید رسیدیم»، «با استاندارد مذهبی لباس کشتی آلیش و همکاری کشورهای میهمان، رقابتها با پوشش اسلامی برگزار شد» و «آمار زندگیهای جنسی خارج از عرف و فرهنگ و شریعت، افزایش پیدا کرده،به جای حرف زدن، به فکر چاره ای اساسی باشیم/در کنار بحران ها، گرفتار بحران نادیده گرفتن بحرانها نیز شده ایم»مرور مطبوعات/ یکشنبه ۱۸ مرداد/ روزنامه اعتماد