نقدی: چون ضیافت اشرافیتان به شعب ابیطالب شباهتی نداشت، رفتم
«دین آنلاین» با این عناوین اقتباسی، روزنامه «رسالت» را مرور کرده است: «هر شعری بر ضد ظلم و در راستای اهداف امت اسلامی گفته شود، مصداق شعر حکمتآمیز است»، «چون ضیافت اشرافیتان به شعب ابیطالب شباهتی نداشت، رفتم/جشنواره فیلم مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی هم بی خاصیت است/با توجه به مخالفت مراجع عظام با قبح شکنی، چرا به کنسرتی که جامعه اسلامی توان هضم آن را ندارد، مجوز دادهاید؟/اجتماع ما از نظر ازدواج به آتش کشیده شده است» و «بزرگ ترین سفره افطار خیابانی»
در روزهایی که پرداختن به مذاکرات هستهای بخش اعظمی از صفحات روزنامههای «دلواپسان» را به خود اختصاص داده، رسالت با تیتر اصلی «شعر شرافتمندانه در دعوای حق و باطل بی طرف نیست»، به انعکاس سخنان رهبری در دیدار با جمعی از اهالی فرهنگ و ادب و شاعران پرداخته و به این فرازها نیز اشاره نموده است:
– امروز با گسترش ابزارهای رسانهای جدید، برخی دستها درصدد هستند که با انحراف شعرِ جوانان از فضای لطیف و با احساس حماسی و انقلابی، شعر را در خدمت فرهنگ لجامگسیخته و به دور از هنجارهای انسانی و تحت تأثیر غرایز جنسی، نفعطلبی شخصی و ستایش ظلم قرار دهند.
– ایستادگی شما نشانه همان مسئولیتشناسی است و امروز هر شعری که بر ضد ظلم و در راستای اهداف امت اسلامی از جمله درباره یمن، بحرین، لبنان، غزه و فلسطین، و سوریه گفته شود، مصداق شعر حکمتآمیز است.
– اگر شاعر و هنرمند نسبت به جنگ حق و باطل بیطرف باشد، در عمل استعداد و نعمت خدادادی خود را ضایع کرده و چنانچه در خدمت جبهه باطل قرار بگیرد، کار او خیانت و جنایت است.
ضیافت اشرافیتان به شعب ابیطالب شباهتی نداشت، رفتم/جشنواره فیلم مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی هم بی خاصیت است/با توجه به مخالفت مراجع عظام با قبح شکنی، چرا به کنسرتی که جامعه اسلامی توان هضم آن را ندارد، مجوز دادهاید؟/اجتماع ما از نظر ازدواج به آتش کشیده شده است
*رسالت در ستون «تحلیل رویدادها» به چند خبر ویژه اشاره می کند، از آن جمله، خبر ترک اعتراض گونه ضیافت افطار رئیس جمهوری از سوی سردار نقدی و ارسال نامه ای به رئیس جمهوری در اعتراض به آنچه وی ضیافت افطاری اشرافی رئیس جمهور نامیده است.
*رسالت در دیگر مطلب این ستون، به «تولد جشنواره ها تمام شدنی نیست» پرداخته و با بیخاصیت نامیدن آنها، به برگزاری «نخستین جشنواره بین المللی فیلم وحدت» توسط مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در آینده اعتراض کرده است.
در خبر برگزاری این جشنواره آمده است: «نخستین جشنواره بین المللی فیلم وحدت توسط مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با هدف ارتقای سطح آشنایی و آگاهی و تعمیق تفاهم بین پیروان مذاهب اسلامی و تقویت احترام متقابل و تحکیم رشتههای اخوت در بین مسلمانان بدون هیچ گونه تمایزی از لحاظ تعلقات فرقهای، قومی یا ملی آنان به منظور رسیدن به امت واحده اسلامی و زمینه سازی جهت مشارکت هنرمندان و استفاده از ظرفیت های جامعه هنری کشور در راستای اهداف مجمع برگزار می شود.» درحالی که اساسا هیچ گونه تولید قابل توجهی در سینمای ایران با مضمون وحدت بین مذاهب وجود ندارد که حالا بخواهیم برای آن جشنوارهای برپا کنیم!
*در این ستون که اولین روز هفته را پر و پیمان آغاز نموده، به آنچه «مجوز ارشاد برای زن آوازه خوان» نامیده، اعتراض نموده است. در این خبر می خوانیم: «این روزها بحث وزارت ارشاد، از کنسرت و محتوای آن گذشته است و دغدغه جدید، کنسرت زنان و اجرای صحنه ای آن است. این روزها و در اقدامی بحث برانگیز دیگر، واحد نظارت و ارزشیابی دفترموسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مجوز اجرای صحنهای برای خوانندگی سیمین غانم (خواننده دوره پهلوی) را صادر کرد که این اجرا در اوایل مردادماه در تالار وحدت، برگزار خواهد شد. اکنون باید از وزیر ارشاد پرسید با توجه به مخالفت عمومی جامعه و مراجع عظام با چنین قبحشکنیهایی، چه اصراری به برگزاری چنین اجراهایی است که مجوز شما را یدک می کشد؟ چه اهدافی پشت پرده مجوز اجراهای این چنینی قرار دارد؟ آیا جامعه اسلامی توان هضم خوانندگی مجوز دار زن و اجرای صحنه ای آن ولو برای بانوان را دارد؟ سئوالاتی که پاسخ آن می تواند به افکار عمومی کمک کند.
در ادامه مطالب این ستون می خوانیم:
*آیت الله مظاهری در جلسه درس اخلاق اخیر خویش، بی عفتی و بی غیرتی های موجود میان دختران و پسران جامعه را به سبب دست کشیدن جامعه و خانواده از اسلام و گوش نسپردن به سخنان پیامبراکرم (ص) دانست و گفت: این بحثهای ناراحت کننده همچون ازدواج سفید یا طلاق ها اجتماع را به آتش میکشد و الان اجتماع ما از نظر ازدواج به آتش کشیده شده است.
*روابط عمومی سیما اطلاع داد علی اصغر پورمحمدی معاون سیما طی نامه ای به مدیر شبکه ۳ خواستار توبیخ ماه عسلی ها شد. در این نامه آمده است: برنامه ماهعسل از برنامههای معنوی، تأثیرگذار و پر مخاطب رسانه ملی در ماه مبارک رمضان محسوب میشود که دستاندرکاران آن توانستهاند با تلاش چند ساله اوقات خوبی را برای مردم عزیز ایران بخصوص روزهداران مومن فراهم کنند. اما امسال… متأسفانه دو برنامه و دو انتخاب غلط در ماه عسل امسال از شیرینی و شهد این زحمات کاسته و موضوعات و مفاهیمی مطرح شده است که نه در ماه عسل که در هیچ یک از برنامههای دیگر سیما نیز جایی ندارند. از آنجا که تکرار این گونه اشتباهات قابل اغماض نیست، با تذکر به جنابعالی، لازم است ضمن توبیخ عوامل آن انتخاب غلط و نظارت موثر بر تصحیح، ارتقاء و ادامه مسیر خوش سابقه این برنامه اهتمام نمایید.
*خبری در فضای مجازی همراه با عکس آن منتشر شده مبنی بر اینکه چادر نمازی به نام «چادر نماز ویژه بخت گشایی» در نمایشگاه بینالمللی قرآن مشهد توسط شرکت بازرگانی… عرضه شده و تابلویی از تبلیغ این چادر نیز در جلوی غرفه آنها نصب گردیده است. چنین تبلیغ خرافی در مشهد مقدس، آن هم در نمایشگاه منسوب به قرآن کریم که برترین کتاب آسمانی است که با جهل و خرافه مبارزه می کند، از سوی مسئولین فرهنگی، تعجب برانگیز و تأسف بار است.
رسالت در شماره امروز، این عناوین را نیز منتشر ساخته است:
گزارش «پژوهشی پیرامون فضاسازی در تعزیه» به قلم علی عسکر علیزاده مقدم – زینب صابر – فرهاد مهندس پور
استاندار سیستان و بلوچستان: زن فطرتاً در موضع تربیت، مدیر خلق شده است
سرافراز، رئیس سازمان صداو سیما: انصا رالله بیشتر مناطق یمن را در اختیار دارد
بزرگ ترین سفره افطار خیابانی
«دین آنلاین» با این عناوین اقتباسی، روزنامه «رسالت» را مرور کرده است: «هر شعری بر ضد ظلم و در راستای اهداف امت اسلامی گفته شود، مصداق شعر حکمتآمیز است»، «چون ضیافت اشرافیتان به شعب ابیطالب شباهتی نداشت، رفتم/جشنواره فیلم مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی هم بی خاصیت است/با توجه به مخالفت مراجع عظام با قبح شکنی، چرا به کنسرتی که جامعه اسلامی توان هضم آن را ندارد، مجوز دادهاید؟/اجتماع ما از نظر ازدواج به آتش کشیده شده است» و «بزرگ ترین سفره افطار خیابانی»مرور مطبوعات/ شنبه ۱۳ تیر/ روزنامه رسالت