و سرانجام، اعلام موضع پادشاه عربستان درباره غزه و داعش

ملک عبدالله، پادشاه عربستان سعودی، به‌رغم اتهام‌هایی که به حکومتش در قبال مسئله غزه و گروه‌های تروریستی در عراق و شام مطرح است سرانجام موضع خود را علنی کرد.

 

در پیام پادشاه عربستان که العربیه آن را منتشر کرده آمده است: به برادرانم در امت اسلامی و عربی می گویم که با ایمان به فرمایش خداوند متعال در قران کریم که فرموده است: «واتقوا فتنه لا تصیبن الذین ظلموا منکم خاصه واعلموا أن الله شدید العقاب» (و از فتنه‏اى که تنها به ستمکاران شما نمى‏رسد بترسید و بدانید که خدا سخت‏کیفر است) و نیز فرمایش خداوند متعال که فرموده است: «فتنه شدید تر از قتل است» می‌گویم که زمینه‌ای مناسبی در جهان عرب و اسلام برای چنین فتنه‌ای ایجاد شده است و افراد مغرض و کینه‌توز علیه امت ما همه چیز را برای فتنه فراهم کردند تا اینکه فتنه‌گران دچار این پندار شده‌اند که قوام آنها استوار گشته و عظمت آنها تقویت شده است و در نتیجه به ترور و فساد در روی زمین روی آورده‌اند. آنها با نادیده گرفتن و جهل ورزیدن به سخن آفریننده توانا که فرمود « بل نقذف بالحق على الباطل فیدمغه فإذا هو زاهق» (بلکه حق را بر باطل فرو مى‏افکنیم پس آن را در هم مى‏شکند و به‌ناگاه آن نابود مى‏گردد) در عرصه باطل زیاده روی کردند.

وی در ادامه گفته است: مایه عار و ننگ است که این تروریست ها این اقدامات را به نام دین انجام می‌دهند و به کشتن انسان‌ها و مثله کردن اجساد آنها که خداوند حرام کرده است و سپس انتشار تصاویر آن مشغولند. آنها همه این اقدامات را به نام دین انجام می‌دهند، در حالی که دین از آنها مبراست. آنها چهره خالص، انسانی و شفاف اسلام را تحریف کردند و با اقدامات، عصیانگری و جنایت‌هایشان انواع صفت‌ها را به اسلام نسبت دادند، به‌گونه‌ای که اگر کسی بر واقعیت اسلام واقف نباشد، دچار این پندار می‌شود که اقدامات این گروه خائن بیانگر رسالت نبی اکرم(ص) است، پیامبری که خداوند در باره او فرموده است: «تو را فقط برای رحمت به جهانیان فرستاده‌ایم.»

ملک عبدالله افزوده است: از جایگاه و محل فرود وحی و مهد رسالت محمد از همه رهبران و علمای امت اسلام می‌خواهم که به وظایف خود در قابل حضرت حق عمل کنند و در برابر کسانی که می‌خواهند اسلام را به سرقت ببرند و آن را به جهان این‌گونه معرفی‌کنند که دین افراط‌گرایی، تنفر و تروریسم است بایستند و کلمه حق را بگویند و در راه حق از سرزنش سرزنش کنندگان هراسی نداشته باشند زیرا امت امروز در مرحله تاریخی سختی به سر می‌برد. تاریخ گواه بر کسانی خواهد بود که ابزاری برای دشمن بودند و دشمن از آنها برای ایجاد تفرقه و دو دستگی در بین امت اسلامی و تحریف چهره منور اسلام بهره‌برداری کرد.

وی در ادامه در رابطه با بحران غزه گفت: علاوه بر همه اینها، شاهد خون برادران فلسطینی هستیم که در کشتار گروهی ریخته می شود و کسی از آنها مستثنی نمی شود. این ها جنایت های جنگی علیه بشریت بدون هیچ مانع انسانی و اخلاقی است. تروریسم اشکال مختلفی به خود گرفته است، چه تروریسمی که از سوی گروهها و سازمان‌ها باشد و چه تروریسمی که از سوی دولت‌ها صورت گیرد، که البته این آخری خطرناک‌ترین نوع آن به علت برخورداری از امکانات، نیت‌ها و نیرنگ‌هاست. همه این حوادث در برابر چشم جامعه بین‌الملل با همه نهادها و سازمان‌های تابع آن، از جمله سازمان‌های حقوق بشر صورت می‌گیرد. این نهاد بین‌المللی در قبال تحولات سراسر منطقه سکوت اختیار کرده است و توجهی به این تحولات ندارد، گویا آنچه روی می‌دهد ارتباطی به آن ندارد. درباره این سکوت هیچ توجیهی پذیرفتنی نیست و این سازمان‌ها نمی‌دانند که این موضع آنها سبب شکل‌گیری نسلی خواهد شد که به چیزی غیر از خشونت، مخالفت با اسلام و رویارویی تمدن ها و نه گفتگوها ایمان نخواهد داشت.

پادشاه عربستان در بخش دیگری از این پیام آورده است: از همین جا اعلام می‌کنم که ما از ده سال پیش در کنفرانس ریاض خواستار تشکیل مرکز بین المللی مبارزه با تروریسم شدیم و این پیشنهاد آن زمان مورد تأیید همه جهان قرار گرفت. هدف از این پیشنهاد ایجاد بهترین هماهنگی بین دولت‌ها بود، اما پس از آن ناامید شدیم و علت آن نیز جدی تعامل نکردن جامعه بین‌الملل با این ایده بود؛ امری که سبب اجرایی نشدن این طرح شد، به گونه‌ای که ما که به آن بسیار امیدوار بودیم ناامید شدیم. امروز، به همه کسانی که به علت منافع گذرا یا طرح‌های مرموز و مشکوک خود از عمل به مسئولیت‌های تاریخی خود علیه تروریسم شانه خالی کردند و یا شانه خالی می‌کنند می‌گویم که آنها فردا اولین قربانی تروریسم خواهند بود، گویا آنها از تجربه گذشته نزدیک که کسی از آن در امان نبود عبرت نگرفته‌اند.

منصور الترکی در تحلیل سخنان پادشاه عربستان می‌گوید: درباره تهدیدهای امنیتی که پادشاهی سعودی با آن مواجه است، سرلشکر منصور الترکی سخنگوی وزارت کشور سعودی تأکید کرد که این تهدیدها وجود دارند.

 

او خاطرنشان کرد که مهمترین نمود این تهدیدها، تلاش‌های گروه‌های تروریستی برای جذب جوانان سعودی و انتقال آنها به میدان‌های جنگ یا تهدید امنیت از داخل است.

 

او در عین حال تأکید کرد: «امکاناتی که دولت برای دستگاه‌های امنیتی با هدف حمایت از یکپارچگی ملی فراهم می‌کند، باعث مقابله شدید با تمام تلاش‌های تروریستی آسیب زننده به کشور می‌شود.»
ملک عبدالله، پادشاه عربستان سعودی، به‌رغم اتهام‌هایی که به حکومتش در قبال مسئله غزه و گروه‌های تروریستی در عراق و شام مطرح است سرانجام موضع خود را علنی کرد.

مطالب مرتبط
درج دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.