آسمان به هفتم نرسید؛ توقیف روزنامه «آسمان» پس از شش روز انتشار

دادسرای عمومی و انقلاب اسلامی تهران، با توهین‌آمیز خواندن آنچه در روزنامه آسمان در روزهای گذشته انتشار یافته بود علیه این روزنامه اعلام جرم کرد و آن را در دستور رسیدگی قرار داد. این توقیف در حالی در دستور کار قرار گرفت و به حبس مدیرمسئول روزنامه انجامید که عباس بزرگمهر توجیهات قابل تأملی را درباره این خطا به رسانه ها گزارش داده است.

به گزارش دین آنلاین، سرپرست دادسرای فرهنگ و رسانه، روزنامه آسمان را به دلیل انتشار مطالب خلاف موازین اسلامی و توهین به مقدسات اسلامی توقیف کرده است.

بنا به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دادسرای عمومی و انقلاب تهران، روزنامه یاد شده در شماره روز سه شنبه مورخ ۲۹/۱۱/۱۳۹۲ حکم قصاص را غیر انسانی خوانده بود.

در ادامه این خبر آمده سرپرست دادسرای فرهنگ و رسانه علیه مدیر مسئول این روزنامه نیز اعلام جرم کرده است.

در پی ارجاع پرونده به شعبه بازپرسی دادسرای فرهنگ و رسانه، بازپرس پرونده پس از رسیدگی دستور توقیف این روزنامه را به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صادر و ابلاغ کرد.

گفتنی است بنابر گزارش یاد شده، عباس بزرگمهر، مدیر مسئول این روزنامه نیز تحت تعقیب قضایی قرار گرفته است.

 

در شماره روز سه شنبه این روزنامه، حکم الهی قصاص، اقدامی غیرانسانی معرفی شده بود که همین موضوع واکنش تند محافل گوناگون را به همراه داشت.

 

 

آیت الله حسینی بوشهری، مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور، در واکنشی صریح به این مطلب در روزنامه آسمان گفته است: «آیا باید باز هم نشست و شاهد این باشیم که در روزنامه‌های داخلی حکم الهی قصاص را غیرانسانی ‌شمارند و با الفاظ و واژگان به مقدسات و اصول اسلامی توهین کنند؟! مشکل مردم ایران تنها مشکل آب و نان نیست، آنچه که مردم را به انقلاب اسلامی جلب کرد پاسداشت از اسلام بود.»

 

توجیهات قابل تأمل مدیرمسئول «آسمان»

با این حال، عباس بزرگمهر، مدیرمسئول روزنامه «آسمان»، درباره موضوعی که برای روزنامه «آسمان» حادث شده است، به ایسنا گفته است: روز سه‌شنبه 29 بهمن‌ماه در روزنامه آسمان مطلبی منتشر شد که در آن استادان و دانشجویان دهه 60 یادی از همان ایام کرده بودند و خاطرات خود را درباره دهه 60 گفته بودند. در همین میان دکتر هرمیداس باوند درباره بیانیه‌ای که در آن زمان درباره قصاص مطرح شده بود، خاطره‌ای گفته بود. عنوان این بیانیه، قصاص «غیرانسانی» بود که همین پسوند غیرانسانی مسئله‌ساز شد.

او ادامه داد: من در نسخه‌ای که برای چاپخانه قرار بود فرستاده شود، این پسوند را حذف کردم اما متأسفانه بخش فنی روزنامه سهوا نسخه اصلاح‌نشده را برای چاپخانه فرستاده بود. با توجه به اینکه روزنامه ما شماره‌های ابتدایی خود را منتشر می‌کند و امکانات فنی کمی داریم، چنین اشتباهی ممکن است که اتفاق بیافتد.

بزرگمهر با بیان اینکه ما خودمان پس از چاپ و توزیع روزنامه متوجه چنین اتفاقی شدیم، تصریح کرد: اولین خبر را در این‌باره، یکی از خبرگزاری‌ها منتشر کرد که من در تماس با آن خبرگزاری ماجرا را توضیح دادم. اما متأسفانه رسانه‌های دیگر نیز به این موضوع دامن زدند و موضع گرفتند. برخی، از این اتفاق به عنوان یک بُل سیاسی برای حذف رقیب استفاده کردند. این در حالی است که من به‌عنوان مدیرمسئول روزنامه آسمان، در همان زمان که چنین بیانیه‌ای منتشر شد، جزو مخالفان این عقیده بودم.

مدیرمسئول این روزنامه تازه منتشرشده درباره موضع‌گیری برخی افراد تصریح کرد: آقای کوشکی در این زمینه موضع گرفته‌اند و به روزنامه آسمان‌ و سردبیر آن حمله کرده‌اند. این در حالی است که اگر آقای کوشکی جبهه رفته است، من در خط مقدم جنگیده‌ام. اگر او جنگیده است، من شیمیایی جبهه هستم که حتی به دنبال دریافت کارت جانبازی نیز نرفته‌ام. آقایان طوری رفتار می‌کنند که گویی آن‌ها امامزاده هستند و ما بچه یزید.

عباس بزرگمهر درباره جزئیات احضار خود به دادسرای رسانه نیز گفت: ساعت 12 و 15 دقیقه ظهر روز پنجشنبه که من در خارج از شهر تهران بودم، مدیر دادسرای رسانه با من تماس گرفت و گفت برای ارائه توضیح به دادسرای رسانه بیایید. من با توجه به اینکه فاصله زیادی با شهر داشتم، درخواست کردم که این قرار به روز شنبه صبح موکول شود اما نپذیرفتند و من در حال حاضر در حال رفتن به دادسرای رسانه برای ارایه توضیحاتم.
دادسرای عمومی و انقلاب اسلامی تهران، با توهین‌آمیز خواندن آنچه در روزنامه آسمان در روزهای گذشته انتشار یافته بود علیه این روزنامه اعلام جرم کرد و آن را در دستور رسیدگی قرار داد. این توقیف در حالی در دستور کار قرار گرفت و به حبس مدیرمسئول روزنامه انجامید که عباس بزرگمهر توجیهات قابل تأملی را درباره این خطا به رسانه ها گزارش داده است.

مطالب مرتبط
منتشرشده: 4
  1. رضا

    آقایان خوب بود به حرفه ای بودن دست اندرکاران این روزنامه در امور روزنامه نگاری هم گوشه نگاهی می کردید و یکه به قاضی نمی رفتید. علاوه بر این جرم جرم است و برفرض درست هم که عمدی نبوده به هر حال قانون برای همه یکسان است.

  2. حامد

    رضا جان حرف شما درسته، اما شما این موضوع رو هم تحلیل کن: مدیرمسئول یک روزنامه، بخاطر مطلبی در روز سه‌شنبه، ظهر پنج‌شنبه احضار می‌شه و به دلیل پایان ساعت اداری و نبودن وقت برای تودیع وثیقه، تا شنبه به زندان میفته

  3. مرتضی موسوی

    البته کاش قاضی القضاه بدانند که برای اجرا و اعمال قانون هم می توان با نظر رحمت اقدام کرد و هم نظر غضب

  4. محمود

    عجب تیتری!

درج دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.