دولت لبنان و اهداف تکفیری‌ها در خاورمیانه

این گروه‌ها معتقدند که به هر حال بحران سوریه باید وارد مرزهای لبنان شود و این کشور را تحت تاثیر خود قرار دهد. هدف دیگر این گروه‌ها، استفاده از شرایط طایفه‌ای و جمعیتی این کشور است. هدف آنها تحریک این طوایف و گروه‌هاست

محمد الماجد، فردی که در عملیات تروریستی اخیر لبنان از سوی نیروهای امنیتی بازداشت شده، تبعه عربستان سعودی است. در پی انتشار این خبر شاهد آن بودیم که تابعیت او توسط این کشور تایید شده است و عربستانی‌ها پس از دستگیری این شخص از سوی نیروهای لبنانی از این کشور درخواست کرده‌اند که وی را به آنها تحویل دهد با این وصف که پس از بازجویی بار دیگر، او را به لبنان پس می‌فرستند. البته تا زمان کنونی لبنان چنین تقاضایی را نپذیرفته است.
عربستان بر تحویل این شخص اصرار دارد که این خود موضوع مهمی است. دولت عربستان معتقد است محمد الماجد جزو تروریست‌های مهمی است که در لیست ارائه‌شده از سوی آمریکایی‌ها وجود دارد و تحت تعقیب نیروهای بین‌المللی است. البته عربستان این شخص را به‌عنوان یک تروریست به رسمیت شناخته است که خود گام مثبتی در روند این پرونده است اما در کنار آن خواست عربستان وجود دارد که می‌خواهد این شخص در خود عربستان بازجویی و محاکمه شود؛ شخصی که رهبر گروه تکفیری عبدالله عزام بوده است.
علاوه‌بر این محمد الماجد رهبر یک گروه تروریستی است که با بسیاری گروه‌های تندرو دیگر از جمله القاعده در ارتباط است و با این گروه‌ها در سوریه و عراق بیعت کرده و در این مدت با این افراد هم‌پیمان بوده است. عبدالله عزام در عملیات‌ها چه در سوریه در برابر بشار اسد و چه در عراق با این گروه‌ها همراه بوده است. این فرد رهبر جریانی است که مدتی است در لبنان فعال شده است و افراد منتسب به این جریان از جمله فردی روحانی و سنی‌مذهب با نام شیخ‌احمد الاسیر در شهر صیدای لبنان است. این گروه مدتی پیش در این شهر علیه نیروهای مقاومت آشوب به راه انداخت که حاصل آن کشته شدن بسیاری از لبنانی‌ها بوده است. این جریان افراطی به مرور زمان در حوادث متعدد لبنان، حوادث خشونت‌بار و افراطی مربوط به شهر طرابلس و منطقه ضاحیه، جنوب بیروت، نقش اساسی و پر‌رنگی ایفا کرد. آخرین اقدام آنها هم انفجار مقابل سفارت جمهوری اسلامی ایران بوده است که بسیاری از مردم بی‌گناه لبنانی و رایزن فرهنگی ایران در این اتفاق کشته شدند. بنا بر سابقه فعالیت این شخص، قطعا مردم لبنان از چنین بازداشتی خرسند هستند و به نظر می‌رسد اتفاقی که چندی پیش در ضاحیه به وقوع پیوست هم واکنشی انفعالی از سوی بخش‌هایی از این گروه بوده است که به نشانه اعتراض و انتقام به چنین بازداشتی صورت گرفته که این خود مهر تاییدی بر موفقیت نیروهای امنیتی لبنان با همکاری بخشی از احزاب دولتی است.
از سوی دیگر اگر بخواهیم علت افزایش فعالیت چنین گروه‌هایی در لبنان را بیابیم باید گفت مدت‌هاست گروه‌های افراطی و تکفیری اوضاع لبنان را به هم ریخته‌اند و با اقداماتی که از مدت‌ها قبل به عمل آورده‌اند موجبات یک تنفر عمومی را در میان مردم فراهم آورده‌اند. این گروه‌ها معتقدند که به هر حال بحران سوریه باید وارد مرزهای لبنان شود و این کشور را تحت تاثیر خود قرار دهد. هدف دیگر این گروه‌ها، استفاده از شرایط طایفه‌ای و جمعیتی این کشور است. هدف آنها تحریک این طوایف و گروه‌هاست با توجه به این مساله که لبنان به دلیل ساختار طایفه‌ای و عقاید گوناگون، شرایط مساعدی برای درگیری با چنین محوریتی را دارد که در آن نزاع طایفه‌ای و به هم ریختگی نظامی فراهم شود.
در عین حال به‌عنوان عامل حافظ موقعیت این کشور و مانع موفقیت این گروه‌ها به نظر می‌آید افراد یا به عبارتی عقلایی از گروه‌ها و طوایف سیاسی و مذهبی در این کشور وجود دارند که به نشست و گفت‌وگوی ملی اعتقاد دارند تا در سایه این نشست‌ها بتوانند مشکلات را حل کنند و مانع حضور گسترده چنین گروه‌های افراطی شوند.

منبع: خبرنگاران

 
این گروه‌ها معتقدند که به هر حال بحران سوریه باید وارد مرزهای لبنان شود و این کشور را تحت تاثیر خود قرار دهد. هدف دیگر این گروه‌ها، استفاده از شرایط طایفه‌ای و جمعیتی این کشور است. هدف آنها تحریک این طوایف و گروه‌هاست

مطالب مرتبط
درج دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.