جایگاه غزالی، از فلسفه اسلامی تا فلسفه غرب در گفتگو با استاد دانشگاه ییل امریکا
غزالی یکی از بزرگترین و تأثیرگذارترین فلاسفه اسلامی است که نه تنها بر جهان اسلام بلکه بر جهان غرب و فلسفه غرب نیز تأثیر زیادی گذاشت.
کتاب «الهیات فلسفی غزالی» اثر فرانک گریفل از سوی انتشارات دانشگاه آکسفورد منتشر شد.
پروفسور فرانک گریفل استاد مطالعات دانشگاه ییل آمریکا در مورد این اثر و جایگاه غزالی در تاریخ اندیشه اسلامی گفت: در ابتدا لازم است متذکر شوم که این اثر برنده جایزه جهانی سال کتاب جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۳۸۹ شده است.
وی تصریح کرد: غزالی یکی از بزرگترین و تأثیرگذارترین فلاسفه اسلامی است که نه تنها بر جهان اسلام بلکه بر جهان غرب و فلسفه غرب نیز تأثیر زیادی گذاشت.
مؤلف «الهیات فلسفی غزالی» در ادامه تأکید کرد: کاری که غزالی انجام داد از این حیث قابل تأمل است که شیوه نوینی از حکمت و تفکر فلسفی را به وجود آورد. در این شیوه آرای فیلسوفان یونان باستان چون ارسطو گنجانده شده است.
استاد مطالعات اسلامی دانشگاه ییل تصریح کرد: مکتبی که غزالی بنا نهاد از مکاتب فلاسفه عرب پیش از او مترقی تر بود و البته با آنها تفاوت نیز داشت.
اسلامشناس معاصر در پایان افزود: مکتب غزالی به عنوان چارچوبی منطقی برای علوم طبیعی و پایه اسلامی و فلسفه مطرح شد که حوزه نفوذ آن فراتر از قرن ۱۲ میلادی است و تا عصر حاضر نیز آثار تفکر او وجود دارد.
فرانک گریفل اسلامشناس و استاد دانشگاه ییل است. او بعد از فراگیری فلسفه، ادبیات عرب و اسلامشناسی در دانشگاههای گوتینگن آلمان، دمشق، برلین و لندن، دکترایش را در ۱۹۹۹ از دانشگاه آزاد برلین دریافت کرد. تز دکترایش درباره «پیشرفت قضاوت ارتداد در اسلام کلاسیک» است. بعد از کار به عنوان پژوهشگر در موسسه شرقشناسی انجمن آلمانی شرقشناسی در بیروت لبنان، در سال ۲۰۰۰ به دانشگاه ییل رفت و تاریخ عقلانی در اسلام، الهیات (در کلاسیک و مدرن) و روشهای واکنش متفکران اسلامگرا به مدرنیته غربی را در آنجا تدریس میکند.
منبع: خبرگزاری مهر
غزالی یکی از بزرگترین و تأثیرگذارترین فلاسفه اسلامی است که نه تنها بر جهان اسلام بلکه بر جهان غرب و فلسفه غرب نیز تأثیر زیادی گذاشت.