دروغپردازی رسانه ارزش مدار درباره دکتر سریع القلم
این است که بسیاری از مردم و نخبگان را به این نتیجه رسانده است که اگر سعادت ما را چنین آدمها و رسانههایی دروغپرداز دنبال میکنند -که مدعی تمامیتخواهی اسلام و منادی دینداری مردم شدهاند- همان بهتر که هویتمان را به دست روشنفکران غربگرا بسپاریم که لااقل به ما میآموزند: نباید دروغ گفت
وقتی گزارش یک سایت را از سخنرانی دکتر محمود سریع القلم (محقق و استاد دانشگاه که مشاور رئیس جمهور شده است) در نشست موسسه تحقیقاتی امام موسی صدر خواندم، به عنوان کسی که در جلسه حضور داشتم عمیقا متعجب و شوکه شدم که چگونه دستاندرکاران این سایت که هیچ مجوز قانونی هم در وزارت ارشاد ندارد، با ادبیاتی غیرواقعی و در کمال بیاخلاقی، به خود اجازه میدهند سخنان دیگران را جعل کرده و محتوای آن را به شیوههای غیراخلاقی وارونه جلوه دهند.
این در حالی است که مدیر جوان این سایت مدافع دولت احمدینژاد، در مصاحبه با یک خبرگزاری دولتی چنین اظهار کرده است: «مدیرمسئول رجانیوز: رسانهها بر مبنای اخلاق مهربانانهتر برخورد کنند»!!
مبتنی بر همان اخلاق دینی که بیشماری از این جماعت، مدعیان و واعظان آن شدهاند، اما در خلوت و جلوت، آن کار دیگر میکنند، ضرورت میدانم که جعل و دروغهای این مدل اطلاعرسانی مدعی دینداری را -که رویه شده است و درآن هدف، هر وسیلهای را توجیه میکند- یادآور شوم.
در آغاز یادآور میشوم مواردی که در نقل قولهای این سایت به صورت رنگی آورده شده، کاملا دروغپردازی و وارونهسازی محتواست.
۱- رجانیوز در تیتر خود نوشته است : آیا رئیسجمهور به مشاوران خود تذکر خواهد داد؟/ آقای سریع القلم! لطفا توهین و تحقیر ملت ایران را تمام کنید/ چرا نظریهپرداز کدخدایی امریکا، از اینکه یک لبوفروش هم بگوید «انرژی هستهای حق مسلم ماست» ناراحت است؟
جعل و وارونه سازی خبر :
اگر کل سخنرانی آن جلسه را مو به مو و کامل بشنوید، در هیچ جای سخنرانی، دکتر سریعالقلم از اینکه یک لبو فروش حق دارد بگوید «انرژی هستهای حق مسلم ماست» اظهار ناراحتی نکرده است، بلکه او روشهای نظرگیری و شیوههای غیرحرفهای تبلیغاتی صدا و سیما درباره مسائل مهم و پیچیده سیاسی و بینالمللی را مورد نقد قرار داده است. سخن دکتر سریعالقلم این بود که نباید برای اظهار نظر و جهتدهی به افکار عمومی در رسانه درباره مسائل پیچیده به سراغ یک لبوفروش برویم. پس یک لبوفروش حق دارد انرژی هستهای را حق مسلم کشور خود بداند اما صدا و سیما برای اطلاعرسانی درست باید از کارشناسان خبره و متخصص هر حوزه نظر بگیرد تا ذهن عامه مردم روشن شود. مثل این میماند که صدا و سیما درباره اعلم بودن و مرجعیت مراجع تقلید از یک لبو فروش بپرسد، نظر شما درباره مرجعیت فلان روحانی چیست؟
۲- رجانیوز در آغاز گزارش خود نوشته است: سریعالقلم چند روز پیش در همایش «امام موسی صدر و ستیز با پوپولیسم» سخنانی را مطرح کرد که ضمن انتقاد و حمله به رئیسجمهور سابق، توهین آشکار به مردم و دانشجویان با طعم تکرار تحقیرآمیز تسلط وی بر زبان انگلیسی بود.
جعل و وارونه سازی خبر :
بنده در قیامتی که این جماعت دم از آن میزنند با همین نوشته شهادت میدهم که اولا در هیچ جای سخنرانی، ایشان حتی به صورت تلویحی به تسلط خود بر زبان انگلیسی اشارهای هم نداشت و در هیچ جای سخنرانی که صدای کامل آن موجود است، به نام خاصی و خصوصا به مردم توهینی نکرد، بلکه تنها با بیان علمی و مودبانه خود به سیاستها و روشهای غلط اجرایی دولت گذشته انتقاد کرد.
همه آنها که با شیوه سخن گفتن جناب سریعالقلم آشنا هستند، تصریح می کنند که شخصیت ایشان مجزا از اینکه افکارش را قبول داشته باشیم یا نه، از توهین و حمله به دور بوده است. البته تا انجا که مردم یادشان هست این زبانِ توهین و روش حملهی بیادبانه، بیشتر شیوه مرسوم رئیس جمهور سابق و اعوان و انصار او بود.
۳- رجانیوز نوشته است: دکتر سریعالقلم که از وی به عنوان استراتژیست اصلی دولت یازدهم نام برده میشود، حمایت عموم مردم ایران از برنامه هستهای کشورمان را نشانه عدم تربیت صحیح جامعه و رشد پوپولیسم دانسته و ضمن اهانت به مردمی که دارای شغلهای با اعتبار پایین هستند، گفته است …
جعل و وارونه سازی خبر :
در سخنرانی وی به هیچ وجه به هیچ گروهی از مردم که به قول نگارندهی این گزارش«دارای شغلهای با اعتبار پایین هستند» اهانتی نشد و اساسا سخن جناب سریعالقلم بر پایین یا بالا بودن شغل مردم نبود بلکه تاکید این جامعهشناس این بود که هر کسی باید متناسب با تخصص خود در رسانه ملی سخن بگوید.
لذا این جمله، دروغ محض است و جناب سریعالقلم اصلا چنین سخنی نداشت که «حمایت عموم مردم ایران از برنامه هستهای کشورمان را نشانه عدم تربیت صحیح جامعه و رشد پوپولیسم دانسته …»
۴- رجانیوز نوشته است: مشاور ارشد آقای روحانی همچنین در پایان سخنان خود، همراهی با مردم در زمینه فکر و تصمیمگیری را نشانه پوپولیسم نامیده و تاکید کرده که اگر فردی میخواهد که پوپولیست نباشد، نباید مردم را در زمینه تصمیمات مهم و راهبردی داخل کند.
جعل و وارونه سازی خبر:
تاسف آور است که خبرنگار اینقدر مجبور به دروغنویسی شده است. چنانکه سریعالقلم در هیچ جای سخنرانی نگفته است نباید به مردم مراجعه کرد یا نباید نظر مردم را داخل کرد، بلکه حتی چندین بار در پاسخ به پرسشهای مخاطبان تاکید کرد که باید با مردم بود، به مشکلاتشان رسیدگی کرد، دردشان را جست وجو کرد اما هنگام راهکار جستن و تصمیم گرفتن نهایی، باید روشهای حل مشکلات مردم، توسط نخبگان و متخصصان هر حوزه ارائه شود.
۵- رجانیوز نوشته است: سریعالقلم در بخشی از سخنان خود، تنها شرط پذیرش اعلم بودن فردی را که دارای مدرک دکتری است، آشنایی او به زبان انگلیسی دانسته و گفته است: «من معتقدم کسی که با علم سر و کار دارد، نمیتواند پوپولیست باشد. یک دانشگاهی در هر رشتهای با منطق و استدلال سر و کار دارد. کسی که دکترا دارد و پوپولیست است، اصلا درست درس نخوانده است. گفتهاند در سال جاری ۱۸۱ هزار نفر متقاضی دکترا داریم. اگر تمام کشورها را جمع کنیم و در یک ضریب، ضرب کنیم، به این اندازه نمیشود. من معتقدم و دنبال این هستم که در بسیاری از جاها دورههای دکترا را تعطیل کنم زیرا مدرکگرایی بسیار به ما ضربه زده است. ما هزاران نفر را داریم که دکترا دارند، اما یک پاراگراف انگلیسی نمیتوانند بنویسند و در دوره دکترا ۱۰ کتاب نیز نخواندهاند.»
جعل خبر و پاسخ:
گذشته از اینکه سخنران آن جلسه به هیچ وجه نگفت که «تنها شرط پذیرش اعلم بودن فردی را که دارای مدرک دکتری است، آشنایی او به زبان انگلیسی است»، اما به راستی کلاهتان را قاضی کنید و سخنان وی رادرباره وضعیت علمی دانشگاههای ما بخوانید. آیا ایشان حرف حساب نزده است؟ باید ببینیم چه کسانی از این سخنان برآشفته میشوند! البته و بیشک کسانی از این نقد جناب سریعالقلم ناراحت خواهند شد که با زد و بند و لابهلای هزاران مسئولیت دولتی و نهادی و… با رشوه و سفارش های این و آن و بدون کمترین زمان برای مطالعه و طی کردن کلاس و درس و… مدرک میگیرند و پسوند نامشان یک شبه دکتر و مهندس میگذارند. پس این جماعت باید هم از این نقد دقیق و دلسوزانه برای وضعیت علم در ایران برآشفته شوند.
۶- رجانیوز نوشته است: اینگونه اظهارات دکتر سریعالقلم، تکرار اظهاراتی است که بارها و بارها از سوی روشنفکران متصف به صفت «خودباختگی هویتی» در بیان نقاط ضعف جامعه شنیده است اما سخنی که مطرح است آن است که در مقام نسخهپیچی برای رفع این نقایص، آیا تمدن غرب میتواند یک الگوی تمدنی برای به سعادت رسیدن جامعه اسلامی ایران باشد؟ و آیا شخص رئیسجمهوری اسلامی ایران باید از چنین مشورتهایی برای هدایت جهت رشد علمی و فرهنگی کشور استفاده کند؟
پاسخ:
باید به دست اندرکاران این رسانه که متاسفانه در اینگونه اطلاعرسانیها زبانزدند، یادآور شد که به راستی چه کسی هویت خود را باخته است؟ از ظاهرپیشگانی که قیافهشان مدعی دینداری و اخلاق است و در دروغسازی و وارونهپردازی سخنان این و آن پیشتازند یا کسانی که درد پیشتازی مردم و جامعه ایران در جهان را دارند؟
جماعتی که مدعیان «به سعادت رسیدن جامعه اسلامی ایران!» و «الگوی تمدن اسلامی!» هستند باید بهتر بدانند که با دروغ و جعل و افترا به این و آن بستن و اینگونه رقیب منتقد را از سر راه برداشتن، به راستی چگونه میتوان تمدن اسلامی ساخت و جامعه را به سعادت رساند؟
این است که بسیاری از مردم و نخبگان را به این نتیجه رسانده است که اگر سعادت ما را چنین آدمها و رسانههایی دنبال میکنند -که مدعی تمامیتخواهی اسلام و منادی دینداری مردم شدهاند- همان بهتر که هویتمان را به دست روشنفکران غربگرا بسپاریم که لااقل به ما میآموزند که دروغ نباید گفت.
متن کامل سخنرانی دکتر محمود سریع القلم را اینجا بخوانید.
این است که بسیاری از مردم و نخبگان را به این نتیجه رسانده است که اگر سعادت ما را چنین آدمها و رسانههایی دروغپرداز دنبال میکنند -که مدعی تمامیتخواهی اسلام و منادی دینداری مردم شدهاند- همان بهتر که هویتمان را به دست روشنفکران غربگرا بسپاریم که لااقل به ما میآموزند: نباید دروغ گفتمحمدرضا اسدزاده