ازسوی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات؛ کتاب «ادیان چالش‌انگیز نوظهور» ترجمه و منتشر شد

کتاب «ادیان چالش‌انگیز نوظهور» نوشته جیمز آر. لوئیس و یسپر اویور پترسون، مجموعه‌ای دوجلدی است که جلد اول آن با ترجمه زهره سعیدی و جلد دوم با ترجمه سمیه عبداللهی وارد بازار نشر شد.

کتاب «ادیان چالش‌انگیز نوظهور» نوشته جیمز آر. لوئیس و یسپر اویور پترسون، مجموعه‌ای دوجلدی است که جلد اول آن با ترجمه زهره سعیدی عضو هیأت‌علمی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات و جلد دوم با ترجمه سمیه عبداللهی از سوی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات راهی بازار نشر شد.

کتاب «ادیان چالش‌انگیز نوظهور» به شکل مجموعه مقالاتی در حوزهٔ جنبش‌های دینی جدید تدوین شده که تلاش می‌کند به جریان‌شناسی نحله‌ها و فرقه‌های دینی نوظهور بپردازد.

مترجم در این اثر، رواج کیش‌ها و نحله‌های جدید هنجارشکن و هم‌چنین گسترش احساس خلأ معنوی در زندگی جوانان هنجارگریز به‌علاوهٔ گسترش ارتباطات و ظهور پدیدهٔ «جهانی‌شدن»، را شواهدی بر اهمیت پژوهش دربارهٔ جنبش‌های دینی جدید ذکر می‌کند.

نویسندگان این مقالات، دانش‌آموختگان مقاطع دکتری و فوق دکتری در دانشگاه‌های معتبر و افرادی سرشناس و دارای آثارِ مهمی در حوزهٔ مطالعات دینی هستند که اغلب آن‌ها، خواننده را با پایه‌گذار، نحوهٔ شکل‌گیری، آموزه‌ها و تحولات تاریخیِ کیش‌ها آشنا و افزون بر آن، تحلیل‌هایی روشمند راجع به آن‌ها عرضه می‌کنند.

این مجموعه در چهار بخش (گروه‌های مسیحی، آسیایی، اسرارآمیز و سایر گروه‌ها) دسته‌بندی شده است؛ به‌نحوی‌که تنوع تشکل‌ها از آمریکا و اروپا تا چین، ژاپن و هند را دربرمی‌گیرد. در جلد اول، دو بخش نخست و در جلد دوم، دو بخش بعدی آن عرضه می‌گردد.

مترجم کتاب، وجه غالب مؤسسان این کیش‌ها را ارائه طریقی برخلاف هنجار جامعه با ادعای اصلاحات، معرفی می‌کند و وجه مشترک آن‌ها را مناقشه‌آمیز بودن آن‌ها اعلام می‌کند.

هم‌چنین برخی آموزه‌ها و دعاوی مانند جهانی بودن، الهام و مکاشفه، آخرالزمانی، صلح‌طلبی و التقاطی‌بودن نیز در برخی از آن‌ها مشترک دانسته شده و اتهاماتی همچون شست‌وشوی ذهنی، کودک‌آزاری، سوءاستفادهٔ مالی و جنسی و فعالیت‌های غیرقانونی را متوجه بسیاری از آن‌ها می‌داند.

در پایان یادآوری شده که تمرکز این مجموعه بر کیش‌های مناقشه‌آمیز و جنجالی است که بیشترین توجه دانشگاهی و رسانه‌ای را به خود معطوف داشته که تمرکز یادشده، پژوهشگر مطالعات دینی را به پژوهش دربارهٔ سایر گروه‌های دینی جدیدی ترغیب می‌کند که مناقشه‌آمیز نیستند و بااین‌حال مخاطبان خود را دارند.

جلد اول کتاب «ادیان چالش‌انگیز نوظهور» در ۴۳۴ صفحه و جلد دوم آن در ۳۳۶ صفحه و با قیمت و با قیمت ۷۰ هزار تومان از سوی پژوهشگاه فرهنگ هنر و ارتباطات وارد بازار نشر شد.

منبع خبرگزاری مهر
مطالب مرتبط
درج دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.