خواندن کتاب‌های تکراری برای کودکان مضر است یا مفید؟

یکی از مخاطبان مجله اسلیت سوالی درباره کتاب‌خوانی فرزند هفت ساله خود مطرح کرده است که این روزها ممکن است دغدغه بسیاری از خانواده‌های دارای فرزندان در حال رشد باشد.

به گزارش اسلیت، همه ما می‌دانیم کتاب خواندن برای فرزندان‌مان بسیار اهمیت دارد ولی ذکر این نکته حائز اهمیت است که برای آن دسته از کودکانی که هر روز کتاب خوانده می‌شود مزایای بیشتری دارد.

با کتاب خواندن نه تنها دایره لغات کودکان تقویت شده بلکه موجب تسریع روند یادگیری لغات و کلمات می‌شود و موجب تاثیرات مثبت بسیاری در زندگی آینده آنها خواهند شد.

یکی از مخاطبان مجله اسلیت (slate) سوالی درباره کتاب‌خوانی فرزند هفت ساله خود مطرح کرده است که این روزها ممکن است دغدغه بسیاری از خانواده‌های دارای فرزندان در حال رشد باشد. مجله اسلیت وابسته به گروه انتشاراتی آمازون است که یکی از بخش‌های این مجله در زمینه تخصصی روان‌شناسی کودکان و مسائل مربوط به مطالعه و کتاب فعالیت دارد.

سؤال مطرح شده اخیر در این بخش این است که آیا کتاب خواندن تکراری کودکان مفید است یا مضر؟ به عبارتی این سؤال اینگونه مطرح شده است که ریشه علاقه مفرط کودکان به کتاب یا هرچیز خاص دیگری چیست و اینکه تاثیری در رفتارهای آینده او خواهد داشت.

به نوشته یک متخصص روان‌شناس خواندن یک کتاب داستان تکراری ممکن است شما را عصبی کند، به خصوص اینکه شما از همان ابتدا هم علاقه‌ای به آن نداشته باشید ولی نباید این مسئله را فراموش کنید که این تکرار برای کودکان هیجان انگیز است و تحقیقات ثابت کرده است که خواندن یا شنیدن یک داستان تکراری برای کودکان نه تنها خسته کننده نیست بلکه بسیار هیجان‌انگیز است زیرا او بارها و بارها این داستان و قصه را شنیده حال به راحتی می‌تواند در ذهن خود تصویرسازی نماید.

در عین حال می‌داند که قرار است چه جملات و کلمه‌هایی را مجدداً بشنود و این همان اوج هیجانی است که از نظر شما خسته کننده و از نظر کودک بسیار جالب و هیجان‌انگیز است.

دکتر «ونسا لوبیو» استاد روان‌شناسی دانشگاه روتجرز نیوجرسی آمریکا درباره این مسئله می‌گوید شنیدن یا خواندن کتاب‌های تکراری برای کودکان حداقل از نظر یادگیری لغات و واژه‌های جدید بسیار مفید است چون تحقیقات بالینی نشان می‌دهد آنها کلمات تکراری یک داستان تکراری را بهتر از کلمات تکراری در یک داستان جدید درک می‌کنند.

کتاب‌های تکراری حتی در بسیاری از مواقع برای شکل‌گیری تخیل و قدرت تحلیل کودکان ضروری است و هر بار که کودک این کلمات تکراری را در کنار کلمات دیگر می‌شنود یا می‌خواند، مطالب و تحلیل‌های جدیدی در ذهنش شکل می‌گیرد.

منبع خبرگزاری ایبنا
مطالب مرتبط
درج دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.