خودنمایی اخلاقی(Moral grandstanding)؛ “تئاتراخلاق در دوران مدرن” سیدیاسین حسینی: موضوع اخلاق مسئله کماهمیتی نیست، بلکه بحث بر سر آن است که چگونه باید زندگی کرد و به آن معنا بخشید.…
نقد تفکرمحور کتاب ده قصه تصویری از مثنوی مهدی فردوسی مشهدی: مقرر بود به مناسبت هشتم مهرماه، روز بزرگداشت مولانا جلال الدین محمد بلخی، سومین نشست برنامه…
زبان، محملی برای آشکارگی زاین مقدمه ویراستار: آنهنگام که گویندهای سخنی را شمردهشمرده، بیآنکه زبانش بگیرد یا بپریشد، به آوای ِخویش به نوایی که…
چیستی صهیونیسم؛ از دین و دولت یهود مجید سلیمانی: اسرائیل فرزند صهیونیسم است، اما نه آن صهیونیسمی که امروزه تنها نامی از آن باقیمانده است. آن ایده…
سخنانِ سرگردان، از پیشوایان یا دیگران؛ فرآیندِ پیدایشِ چند نبشتهی اسلامی – شیعی(۱) محمدمهدی شیرازی(پژوهشگر فلسفه و دین): در این جُستار انتساب عهدنامه مالِک، دعای کُمَیل، و خطبههایی از نهجالبلاغه…
فقهِ «مافیا» یاسر میردامادی در این یادداشت به بررسی فقهی بازی مافیا پرداخته است. در بازی مافیا بازیگران نقشهای مختلفی میگیرند…
سودای اربعینی اربعین زهرا اخوان صراف: افزون بر معانی دیگر عنوان، طبق آمارها در آیین اربعین حدود بیست میلیون نفر حضور دارند؛ نگارنده امید…
«وحدت، وفاق» سُنّتِ فراموش شده اهل بیت (ع) محمدتقی سهرابیفر: تفرقه از بزرگترین مُنکَرهایی است که مسلمانان در طول تاریخ گرفتارِ آن شدند. مذاهب و فرقههای…
چگونه فضیلتمندانه بحث و فحص(تفکر انتقادی) بورزیم؟ ژوزف اشمید(ترجمهٔ یاسر میردامادی): آنچه میخوانید ترجمهٔ بخشهایی از کتاب «شکوه عقل: راهنمایی کوتاه به تفکر…
آیا بدن زن عورت است؟ مهدی عسگری: در برخی از کتب حدیثی شیعه و سنی روایاتی با مضمون نسبتاً مشترک آمده که در آنها بیان شده بدن زن یا جسد…
کودکی شـورِ آبها؛ روایت من از معنای زندگی سروش دباغ: به اقتضای کاروبار و پیشینهٔ فلسفی - روانپژوهانهام طی سالهای گذشته، از مناظر مختلف به قصهٔ معنای زندگی…
فقه جاسوسی: بیابان آینهها اصولیان در مواجهه با دو دلیل مطلق و مقید در موضوعی شرعی، به نحوه جمع عرفی بین این دو دلیل میپردازند. مرتضا…
تکوینی یا تعبدی بودن بلوغ، از منظر فقه و روانشناسی علی ظفر یوسفی (طلبه حوزه علمیه مشهد): یکی از مسائل که مطرح بحث است، بلوغ دختر و پسر است؛ تعلق تکلیف ازیکطرف احتیاط…
آیا دعا بر خداوند اثر دارد؟ واکاوی امکان و شروطِ استجابتِ دعاهای حاجتمندانه هادی حکیم شفایی: یکی از مهمترین تجلیهای دینداری در تمام جوامع بشری و اصلیترین مظهر ایمان به ساحت قدسی، نیایش یا…
تفسیری عرفانیـپدیداری از نظریه سیدکمال حیدری درباره جوازِ تعبد به جمیعِ ملل و نحل مجید زمانی (پژوهشگرِ فلسفه و عرفان): سید کمالِ حیدری مرجعِ معاصرِ شیعی در سلسلهدروسی کوتاه با عنوانِ «مواقف فی…