مرور رده
گفتوگو
گفتوگو با مایکل والزر درباره عدالت و فربهی آن
مایکل والزر از مهمترین اندیشمندان جماعتگرا محسوب میشود. به اعتقاد وی، هرچند نقدهایی بر لیبرالیسم وارد است، اما در عین حال دو مکتب لیبرالیسم و جماعتگرایی قابل جمع به نظر…
مصاحبه با مایکل سندل درباره جماعتگرایی و تقدم حق جمع بر فرد
کمتر کسی نام مایکل سندل، استاد تمام دانشگاه هاروارد، و نقدهای جماعتگرایانهاش نسبت به عدالت لیبرالی را نشنیده است. سخنرانیهای علمی او در دانشگاه هاروارد مخاطبان زیادی…
گرایش به اسرائیل؛ عربستان و شیخنشینها
در سالهای اخیر شاهد برخی تحولات سیاسی و اجتماعی در بین کشورهای عرب حاشیهی خلیج فارس و عربستان بودهایم که تمایل به برقراری ارتباط و صلح با رژیم صهیونیستی، از جمله این تحولات…
ناهنجاری اخلاقی در کلیسا
کودکآزاری در کلیسای کاتولیک، در رسانههای جهان بازتاب فوقالعاده گستردهای یافته است. اکثر مواردِ ارتکاب جرم، در سرزمینهای سنتی و تاریخیِ این کلیسا اتفاق افتاده است. این…
امکان و امتناع آزاداندیشی درسایه اقتصاد دولتی
سید صادق حقیقت، درباره رابطه اقتصاد رانتی و مانع شدنِ آن در تحقق آزاداندیشی بر این عقیده است که اقتصاد جمهوری اسلامی ایران یک اقتصاد رانتی است و در جامعهای که اقتصاد تا هشتاد…
الهیات شادی
چه نسبتی میان الهیات و شادی وجود دارد؟ آیا توجه غرب به موضوع شادی در قرنهای اخیر مبتنی بر تصوراتی نادرست از الهیات است؟ آیا شادی با سعادت متفاوت است؟ چگونه میشود درچارچوب…
آیا مناسکگرایی شیعی در آلمان رو به گسترش است؟
سیدعلی موجانی، نماینده فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آلمان، از فعالان فرهنگی است که در عرصه میراث مکتوب و حوزههای پژوهشی و فرهنگی شناخته شده است. او از سال 2015 به…
تعدد مراجع، برگ برنده جهان تشیع است
حامد فرجی: سید هادی طباطبایی متولد 1361 فارغ التحصیل کارشناسی ارشد فلسفه اسلامی از دانشگاه علامه طباطبایی است. عمده فعالیتهای او بر دو محور روحانیت و روشنفکران دینی است. او…
چگونه پروتستان ها جهان مدرن را شکل دادند؟
پاییز گذشته پانصدمین سالگرد اصلاحات پروتستان بود؛ اتفاقی که تأثیرات و نتایج عمیقی برای دین و سیاست در سراسر جهان داشت. الک رایری تاریخشناس در کتاب خود "پروتستانتیسم: ایمانی…
گفتگو با آلن بدیو: حقایق جهانشمول و مسئلۀ دین
آلن بدیو: فکر میکنم در جهان امروز مسئلۀ اصلی و بنیادی میان راه مذهبی و راه غیرمذهبی نیست. به یقین، در نهایت این (مذهبی یا غیرمذهبی) بسیار مهم است اما این مسئلۀ اصلی ما نیست.…